Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:37 Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı10:37 Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti10:37 Otomobil takla atarak tarlaya yuvarlandı: 2 yaralı10:37 Yeniköy Kemerköy Enerji’den; Milaslı çocuklara 23 Nisan’da gezici tiyatro h...10:35 Başkan Köksal: “Gece gündüz demeden vatandaşların rahatı için çalışacağız”10:35 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’da KAYMEK kursiyerleri ve ilçe esnafları ile b...10:34 Antalya’daki teleferik kazasının ardından Trabzon’da teleferik tatbikatı ya...10:34 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7’si çocuk 14 kaça...10:33 İran: "Saldırıda füze değil, İHA kullanıldı"10:32 5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü10:32 Otoyola girişler kapanınca trafik kitlendi10:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri gece boyunca Tokat’ta depremden...10:31 Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı10:31 Öğretim Üyesi Dr. Furkan Polat: "İsrail’in ABD’siz İran’a savaş açması mümk...10:30 Ellerindeki ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandılar10:30 Van-Bahçesaray kara yolunda çalışmalar devam ediyor10:29 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: “Üç kuruş için canını tehlikey...10:27 Alanya Belediyesinden Oba Mahallesi’ne yeni çocuk parkı10:27 Tekirdağ’da dev operasyonda 61 kişi tutuklandı10:25 FETÖ’ye üye olmaktan hapis cezasıyla aranan kadını jandarma yakaladı
Türkiye 10 Ekim 2020 - 19:56 Yorum: 0

Hatay'da orman yangınları

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını sürüyor. Suriye-Yayladağı sınırında ve Arsuz ilçesinde çıkan orman yangınları ise kontrol altına alındı.

Hatay'da orman yangınları

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını sürüyor. Suriye-Yayladağı sınırında ve Arsuz ilçesinde çıkan orman yangınları ise kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamadı. Ekipler alevleri çevrelemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangına onlarca arazöz ve itfaiye personeli ile müdahale ediliyor. Yayladağı-Suriye sınırının Suriye tarafında çıkan orman yangını da Türkiye'ye sıçramadan kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde Arsuz ilçesi Hacıahmetli mevkiinde çıkan orman yangını ise ekiplerin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı. İki bölgede de soğutma çalışmaları sürüyor.

Bugün içerisinde Hatay'ın Belen, İskenderun, Arsuz, Samandağ ve Erzin ilçeleri ile Yayladağı-Suriye sınırında çıkan orman yangınları panik yaşatırken, devam eden tek yangın olan Belen yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Diğer yandan, Hatay Valisi Rahmi Doğan, öğle saatlerinden itibaren alanda takip ve incelemesini sürdürüyor.

Adem Karagöz - Mehmet Bayrak - Ahmet Seher

Bakan Pakdemirli'den açıklalamalar

Bakan Pakdemirli'den yaptığı açıklamada "Yangın yaklaşık 300 hektarlık bir alanda etkili oluyor. 11 ev, 7 daire ve 8 fabrika ve 70 vatandaşımız da yangından etkilendi'' dedi.

Yangın havadan görüntülendi

Hatay'da sabah saatlerinde çıkan ve devam eden orman yangını havadan görüntülendi.
Belen ilçesine bağlı Sarımazı mevkiinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını sürüyor. Yangına gün içerisinde güçlükle de olsa havadan müdahale yapılırken, havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale sona erdi. Karadan müdahalenin devam ettiği yangında, dumanlar drone ile havadan görüntülendi. Öğle saatlerinde bir fabrikaya da sıçrayan yangında, fabrikadaki dumanlar da havadan görüntülendi.

Yangın çevre illerden gelen takviye ekiplerle birlikte kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Adem Karagöz - Mehmet Bayrak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber