Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 16 Ağustos 2016 - 15:48 Yorum: 0

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ:

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik...

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ:

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİD'in bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor" dedi.

Yüksekdağ, Menbiç'in IŞİD elinden kurtarılmasını ve Çavuşoğlu'nun "Amerika bize söz verdi" söylemini değerlendirdi.

Menbiç'in özgürleştirilmesinin bölge için önemli olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Türkiye'deki siyasi iktidarında Suriye politikasında kırmızı çizgiler üzerinden tarif etmemesi gerekir. Demokratik Suriye güçleri tarafından IŞİD'e karşı Menbiç'te başlatılan harekatın devam ediyor oluşu. Menbiç'in IŞİD'den temizlenmesi ve kurtarılması bu harekatın bittiği anlamına gelmiyor. Demokratik Suriye güçleri harekatı devam ettirecekler. Bu nedenle geri çekilmek, başka bir yere gitmek, IŞİD'e karşı savaşan güçlerin başka yere geçmesini istemek, çok doğru yaklaşım olmaz. Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi zafiyete uğratacak bir yaklaşım olur. Ben çok doğru bulmuyorum. Suriye Ortadoğu politikasında kırmızı, kesin çizgiler üzerinden değil, Suriye'de demokratik istikrarın sağlanması ve özellikle de IŞİD'in bölgeden temizlenmesi üzerinden tanımlanması, tarif edilmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber