Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 29 Nisan 2015 - 09:47 Yorum: 0

Hem Öğretmen Hem Sanatçı!

Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken ve müzik listelerinde hızla yükselen halk müziği sanatçısı Vildan Turan, profesyonel sanat hayatının yanı sıra İzmir’in Menemen ilçesinde bir devlet okulunda müzik öğretmenliği yapıyor.

Hem Öğretmen Hem Sanatçı!

İZMİR - Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken ve müzik listelerinde hızla yükselen halk müziği sanatçısı Vildan Turan, profesyonel sanat hayatının yanı sıra İzmir’in Menemen ilçesinde bir devlet okulunda müzik öğretmenliği yapıyor. 

Hem Öğretmen Hem Sanatçı!

Müzikal kariyerinin yanında öğretmenlikten vazgeçmeyen, bir gece önce televizyonda olan Vildan Turan, ertesi sabah evine 28 km uzaklıkta bulunan okuluna elinde flütü, mp3 çaları ve hoparlörleri ile sınıfa giriyor. Televizyondan izledikleri, radyoda dinledikleri öğretmenlerini sınıfta elinde defter ve flütüyle görmek minik öğrencileri açısından ilk bakışta anlamlandırması karışık bir hale dönüşüyor.

Vildan Turan ‘a en sık gelen soru ise  ‘’ Öğretmenim, siz sanatçı değil misiniz neden buradasınız ve öğretmenlik yapıyorsunuz?’’ oluyor.  

Öğrencilerine türkü, Türk Sanat Müziği ve bazen de popüler müziklerle çeşitlendiren Vildan Turan iki mesleğin de hayatının en büyük tutkusu olduğunu belirtiyor. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber