Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Ağustos 2014 - 14:43 Yorum: 0

İHH'dan Türkmen ailelere gıda yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kerkük'teki sığınmacı bin Türkmen aileye gıda yardımında bulundu.

İHH'dan Türkmen ailelere gıda yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak’ta insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. 

Salahaddin vilayetinden kaçarak Kerkük’e sığınan ve burada zor koşullarda kalan bin Türkmen aileye İHH vasıtası ile yardım kolileri dağıtıldı. 

İHH Ortadoğu Masası Sorumlusu Ahmet Küçükkahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak’a şimdiye kadar 20 tırlık insani yardım malzemesi getirdiklerini belirtti. Duhok, Erbil ve Kerkük’te çatışmalardan kaçan ailelere besin ve temizlik materyali dağıttıklarını aktaran Küçükkahveci, 'İHH şekilde hayırsever Türkiye halkından aldığımız destekle Irak’ta yaraları sarmaya devam edeceğiz' dedi.

Irak Türkmenleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği yetkilisi Vahbi Bez de çatışmaların başlamasından sonra İHH’nın, Kerkük’te 7 bin aileye insani yardımda bulunduğunu ifade etti. Irak arasında arbede bölgelerinden kaçışın devam ettiğine yer veren Bez, bölgede gıdanın yanı sıra yatak, battaniye ve çadıra ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit benzeri kimi kentlerde kontrolü ele geçirmiş, ülkenin ayrıcalıklı bölgelerinde devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivilin, bölgeden göç etmek mecburiyetinde kalmıştı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber