Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 12 Mayıs 2019 - 14:34 Yorum: 0

İhtiyaç Kredisi Faiz Hesaplama

İhtiyaç kredisi faiz hesaplaması yaparak cebinizi yormayacak en uygun ihtiyaç kredisi seçeneğine kolayca ulaşabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Hesaplama

İhtiyaç kredisi faiz hesaplaması yaparak cebinizi yormayacak en uygun ihtiyaç kredisi seçeneğine kolayca ulaşabilirsiniz. Her bankanın sunduğu faiz oranı birbirinden farklı olduğundan her kredinin maliyeti de birbirinden farklı. Güncel faiz oranına göre hesaplama yaparak hangi bankada toplamda ne kadar ödeyeceğinizi görebilir, ihtiyaç kredisinde en uygun seçeneğe başvurarak cebinizi zorlamadan daha kolay ödeme yapabilirsiniz.

Faiz hesaplama işlemi ile en ucuz krediyi bulabileceğinizi söyledik. Hesaplama işlemi yapmak için şubeleri ya da web sayfalarını tek tek gezmenize gerek yok. Hangikredi.com gibi karşılaştırma sitelerini kullanarak kolayca hesaplama yapabilirsiniz. Bu tarz karşılaştırma sitelerinde çekmek istediğiniz tutar ve vadeye göre güncel faiz oranları ile hesaplama yaparak her bankadaki aylık ödeme tutarı, toplam ödeme tutarı ve ek masraflar gibi detaylı bilgilere ulaşarak cebinizi zorlamayacak en doğru ürüne ulaşabilirsiniz. Alacağınız borç tutarına göre miktar değişse de karşılaştırma yaparak binlerce lira kâr etmeniz mümkün.

2019 Faiz Oranları Düşecek Mi?

2019 faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği herkes için merak konusu. Faiz oranları son birkça yıldır yükseliş eğiliminde olsa da bazı bankaların yaptığı indirimlerle makul seviyelere inmeye başladı.

İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

İhtiyaç kredisi veren bankalar arasında özel bankalar olduğu gibi kamu bankaları da var. Her bankanın sunduğu faiz oranı ise birbirinden farklı. İhtiyaç kredisi veren tüm bankalara Hangikredi.com gibi karşılaştırma sitelerinden ulaşabilir, güncel faiz oranları ile hesaplama yapabilirsiniz. Yaptığınız hesaplama neticesinde her bankadaki faiz oranını, aylık ödeme tutarını, toplam ödeme tutarını ve ek masrafları görerek karşılaştırma yapabilir ve online kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

İmage Link:

İhtiyaç Kredisi Başvuru Koşulları

Başvuru yapabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Bu temel şartlar karşılandıktan sonra bankaların başvuruları değerlendirirken üzerinde durduğu üç önemli nokta var. Bunlar kredi notu, belgelenebilir gelir ve sigortalılık süresi.

Kredi, bankanın size verdiği bir borçtur bu nedenle banka, bu borcu ödeyip ödemeyeceğinizden emin olmak ister. Kredi notu, sizin finansal geçmişinizi gösterir. Banka, bu nota bakarak sizin geçmişteki borçlanmalarınız ve ödeme düzeniniz ile ilgili bir fikir edinir ve borcunuzu ödeyip ödemeyeceğinize dair bir çıkarımda bulunur.

Başvuru değerlendirmelerinde gelir durumu da önemli bir kriter. Gelirinizin miktarı alabileceğiniz borç tutarını etkilerken belgeleyebiliyor olmanız borcunuzu ödeyebileceğiniz anlamına gelir. Yasal düzenlemeye göre aylık taksit ödemelerinizin toplam tutarı belgelenebilir gelirinizin yüzde 50’sini geçemez. Alabileceğiniz kredi miktarı ise bu kural çerçevesinde belirlenir. Girişi en az üç ay önce yapılmış ve hala devam etmekte olan sigortanızın olması da yine gelirinizin sabit olduğunu gösterdiğinden banka için önemli bir kriter.

Konut Kredisi, Taşıt Kredisi ve Araç Kredisi Faiz Oranları

Bankalar, tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik ayrı ürünler sunuyor. Ev almak için konut kredisi, araba almak için taşıt kredisi ve diğer nakit ihtiyaçlarınız için ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Konut kredisi ev alırken kullanabileceğiniz ipotekli bir ürün. 30 yıla kadar vadelendirebileceğiniz ve yüksek tutarda kullanabileceğiniz bu üründe, borcunuz bitene kadar alınan ev bankanın ipoteğinde olur. Borç bittikten sonra ipotek kaldırılır. Ayrıca bu üründe kullandırım oranı olduğundan almak istediğiniz evin tamamı için borçlanamayacağınızı da hatırlatalım. Almak istediğiniz evin ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar borçlanabilirsiniz. Bazı güncel konut kredisi faiz oranları ise şu şekilde:

  • Yapı Kredi %1,79
  • Garanti %1,81
  • Ziraat Bankası %1,45
  • ING Bank %1,65
  • Halkbank %1,49

60 aya kadar vadelendirebileceğiniz taşıt kredisi de konut ile benzer bir ürün. Almak istediğiniz aracın fatura değerine göre belli bir kullandırım oranı çerçevesinde alacağınız araç kredisinde borç bitene kadar araç bankanın ipoteğinde olur. Güncel taşıt kredisi faiz oranlarından bazıları şöyle:

  • Garanti %2,09
  • Ziraat Bankası %1,49
  • VakıfBank %1,75
  • Akbank %2,11
  • Denizbank %2,15

İhtiyaç Kredisi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kredi ürünleri, faiz oranına göre size bir maliyet çıkartır. Faiz oranının dışında borçlanacağınız kurumun talep ettiği ek masraflar toplam ödemenize etki eder. Bu nedenle araştırma yaparken en çok üzerinde durmanız gereken konu yıllık maliyet oranı. Yıllık maliyet oranı alacağınız kredinin size çıkartacağı toplam maliyeti gösterir. Yıllık maliyet oranı faiz oranı ile birlikte talep edilen tüm masrafları da içerir. Karşılaştırma sitelerini kullanarak yapacağınız hesaplamada aylık taksit tutarı, toplam ödeme tutarı ve ek masraflara dair detaylarla birlikte yıllık maliyet oranını da görebilirsiniz.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber