Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 18:38 Yorum: 0

İkametgah adresini Amasya'ya taşıyan öğrenciye ücretsiz yemek

Amasya Üniversitesi, belediye tarafından başlatılan "Hedef Nüfus 101 Bin" kampanyası kapsamında ikametgah adresini Amasya'ya taşıyan öğrencilere 1 hafta süreyle ücretsiz öğle yemeği verecek

İkametgah adresini Amasya'ya taşıyan öğrenciye ücretsiz yemek

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi, belediye tarafından başlatılan "Hedef Nüfus 101 Bin" kampanyası kapsamında ikametgah adresini Amasya'ya taşıyan öğrencilere 1 hafta süreyle ücretsiz öğle yemeği verecek.

Amasya Belediyesi, nüfus sayımının, adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle gerçekleştirilmesi nedeniyle Amasya il merkezindeki mevcut nüfusun TÜİK istatistiklerine doğru bir şekilde yansıtılması amacıyla "Hedef Nüfus 101 Bin" kampanyası başlattı.

Belediyenin başlattığı çalışmayı destekleyen üniversite de yılın en az sekiz ayını Amasya'da geçiren ve yüzde 80'i il dışından gelen öğrencilere nüfus kayıtlarını Amasya'ya almaları çağrısında bulundu. Üniversite nüfus kaydını 
alan öğrencilere bir hafta süreyle öğle yemeği hizmetini ücretsiz olarak vermeyi taahhüt etti.

 Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaptığı açıklamada, Amasya il merkezinde ve ilçelerinde yaşayan nüfusun TÜİK istatistiklerine doğru bir şekilde yansıyabilmesi için, özellikle öğrencilere önemli görevlerin düştüğünü belirtti.

Öğrencilerimin ikamet adreslerini yükseköğretim eğitimini aldıkları, yılın önemli bir zaman dilimini geçirdikleri yerlere taşımalarının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Orbay, şunları kaydetti:

""Bütçeden il özel idareleri ve belediyeler için ayrılan paylar, illerin nüfusuna göre belirleniyor. İl özel idaresi payları belirlenirken yüzde 50 gibi önemli bir yüzdeyi ise illerin TÜİK verilerine dayalı nüfusu belirliyor. Özellikle üniversitemiz gençlerinin yüzde 80 gibi çok ciddi bir oranda il dışından geldiği dikkate alındığında, yaşamımızın en değerli ve en verimli dönemlerini geçirdiğimiz şehzadeler şehrinde, şehri en güzel yanlarıyla teneffüs ediyor ve mevcut aksaklıkları beraber yaşıyoruz. Bu güzide şehre katkı sunmak ve sorunların çözümünün birer parçası olmak adına öğrencilerimizi ikametlerini Amasya'ya almaya davet ediyorum."

Orbay, kampanyaya destek amacıyla nüfus kaydını ilçeler veya il merkezine alan öğrencilere bir hafta süreyle öğle yemeği hizmetini ücretsiz olarak vereceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber