Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde uluslararasılaşmaya önem veren Atatürk Üniversitesi, başarılarına bir yenisini daha...
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde uluslararasılaşmaya önem veren Atatürk Üniversitesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Kurudirek'in araştırmacı olduğu (Global Fellowship-GF) nanoteknoloji tabanlı ileri nükleer dedektör malzemesi geliştirilmesine dayalı proje önerisi, Avrupa Birliği Ufuk2020 MSCA-IF kapsamında 2020 yılında sunulan toplam 11 bin 573 proje arasından destek almaya hak kazanan 1630 projeden biri oldu.
Söz konusu proje kapsamında geliştirilecek dedektör malzemeleri ile oluşturulan nükleer dedektörlerin savunma sanayiinde ve güvenlik sektörlerinde, nükleer silah yapımında kullanılan malzemelerin tespitinde ve bu malzemelerin kaçakçılığının önlenmesinde sınır kapılarında ve gümrük kontrollerinde kullanılmasının yanı sıra nükleer enerji santrallerinde radyasyon izleme aracı olarak da kullanılması hedefleniyor.
Proje, Bu Alandaki Dışa Bağımlılığı Azaltacak
Bu alanda yapılan ilk çalışma olma özelliği taşıyan projenin uygulamaya geçildiği zaman alandaki önemli bir boşluğu dolduracağını aktaran Prof. Dr. Murat Kurudirek: "Ülkemizin kritik alanlarda yerli ve milli teknoloji geliştirme hedefline uygun, nükleer dedektör teknolojilerinde dışa bağımlılığın azaltılmasını amaçlayan ve bütçesi brüt yaklaşık 290 Bin Avro olan proje tabanlı yurt dışı araştırma önerisine, Amerika'dan ve İngiltere'den alanında uzman bilim adamları danışmanlık yapacaklar" şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı: "Üç Temel Misyonu Başarıyla Yürütüyoruz"
Atatürk Üniversitesinin geçirdiği dönüşümün her alanda kendini gösterdiğini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Üniversitemiz üç temel misyonu olan bilimsel ve akademik çalışmalar, araştırma geliştirme faaliyetleri ve üniversite-toplum iş birliği süreçlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Son olarak 11 bin 573 proje arasından ilk 2 bin proje arasına giren ve 290 Bin Avro'luk destek alan MSCA-IF Projesi, üniversitemizin doğru yolda olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle projenin hazırlanması ve sunulması süreçlerini yürüten Prof. Dr. Murat Kurudirek'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Ufuk2020 Nedir?
Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Ufuk2020 programı, 2014-2020 yılları arasındaki çağrı dönemini kapsayan oldukça yüksek bütçeli (yaklaşık 80 milyar Avro) bir araştırma ve inovasyon programıdır. Avrupa Komisyonu, Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri (MSCA-IF) alanı Ufuk2020 programının "Bilimsel Mükemmeliyet" bileşeni altında yer almaktadır.
Avrupa Birliği'nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine hibe destek sağlayan Ufuk2020 Programı'nın Türkiye'deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır.
Proje önerileri, danışman tarafından temsil edilen ev sahibi kuruluş tarafından araştırmacı ile irtibat halinde sunulmaktadır. 19 farklı kategoride değerlendirmeye alınan projeler Mükemmeliyet, Etki ve Uygulama açısından değerlendirilmekte ve panel puanı 100 üzerinden en az 70 olan projeler başarılı olarak değerlendirilmektedir. Ancak kısıtlı bütçe nedeniyle (2020 yılı toplam bütçesi 328 Milyon Avro) eşik değerini geçen projelerin hepsine destek verilememektedir.
Bu nedenle proje destek eşik puanları (cut-off scores) tüm alanlar dikkate alındığında genelde 90 puanın üzerindedir. Bunun yanında panel puanı 85 ve üzeri olan ancak destek kazanamayan projelere "Seal of Excellence" adı altında "Mükemmeliyet Mührü" verilmektedir. Ufuk2020 programı 2021-2027 yılları arasında 95 Milyar Avro'luk bütçe ile 9. Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa adı altında araştırma desteği vermeye devam edecektir.
Araç takip hizmeti veren Arvento’nun sunucularına 2 saat ulaşılamadı.Türkiye’de araç takip hizmeti veren Arvento’nun sunucularına kullanıcılar, 2 saati aşan sürede ulaşamadı. Kurumdan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Rusya, sosyal medya platformu Snapchat’e suç işlemek için kullanıldığı gerekçesiyle erişim engeli getirildi.Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumundan (Roskomnadzor), Snapchat’in "ülke içinde terörist eylemler düzenlemek ve f
ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Murat İkinci, "Raporlara göre ROKETSAN, savunma alanında ülkemizin en hızlı büyüyen ikinci şirketi. Dünyanın da en hızlı büyüyen 11. savunma şirketi" dedi.Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde "2. Kamp’üss" programı düzen
Kütahya’da kurulması planlanan Kalibrasyon ve Sayaç Muayene Merkezi projesi, Kütahya Valisi Musa Işın’a sunuldu. Proje; Kütahya Organize Sanayi Bölgesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, 30 Ağustos OSB, Zafer OSB ve Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle haya
SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ’Girişimci Kadınlar İçin Yapay Zekâ ve Girişimcilik’ eğitiminde kadınlar yapay zekâ araçlarını öğreniyor, yenilikçi iş modelleri tasarlıyor.Canik Belediyesi, ilçede sürdürdüğü mesleki istihdam
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde akşam saatlerinde gökyüzüne bakan vatandaşlar, Ay’ın etrafında oluşan parlak ve tam dairesel bir halka ile karşılaştı. Görsel bir şölen sunan bu doğa olayı, bilimsel adıyla "22° Ay Halesi" olarak biliniyor.Gökbilimciler, Ay h
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde, 2026 Dönemi çerçevesinde Siber Vatan Programı kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi ile GEKA arasında "Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü" im
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Anadolu’da 4 yeni sanayi koridoru inşa edeceğiz. Master Planın ilk faz çalışmaları kapsamında, Samsun-Mersin hattında 13 ilde 16 yeni yatırım alanı belirledik" dedi.KOSGEB Başkanlık Binası’nda düzenlenen Org
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kadınlarla ilgili meseleyi LGBT kontekstinde tartışıyorsanız kadınlara haksızlık yapıyorsunuz"
Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
03Bakan Işıkhan: "’Özel hastanelere aktarılan pay artıyor’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır"
04Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak
05Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı
06Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
07Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük