Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Teknoloji 27 Mart 2017 - 12:03 Yorum: 0

İlkokul öğrencileri, giyilebilir teknoloji ürünleri tasarladı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kemerburgaz (İKBU) Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (K-PAM) Çocuk Üniversitesi ve Gençlik Araştırmaları Birimi,...

İlkokul öğrencileri, giyilebilir teknoloji ürünleri tasarladı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kemerburgaz (İKBU) Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (K-PAM) Çocuk Üniversitesi ve Gençlik Araştırmaları Birimi, "Giyilebilir Teknolojide Minik Adımlar" başlıklı atölyesi ile ilkokul öğrencilerini ağırladı. Atölye kapsamında akıllı saatlerden akıllı bilekliklere, Batman ve Ironman'den suyla ve ısıyla değişen elbiselere öğrenciler için dikkat çekici pek çok konu anlatıldı.

İKBU Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Araş. Gör. Zeynep Güngör tarafından verilen atölye kapsamında önce teknoloji nedir, hayatı nasıl kolaylaştırır, nerelerde kullanılır gibi soruların cevapları ele alındı. Ardından giyilebilir teknolojinin tarihçesi, ilk örnekler ve bugün hangi noktaya gelindiği anlatıldı. Atölye kapsamında öğrencilere özellikle her teknolojinin giyilebilir teknoloji olmadığını vurgulayan Güngör, en çok ilgi çeken konulardan birinin de 1960 tarihli ilk sanal gerçeklik makinası Sensorama olduğunu söyledi.

Sanatsal ve tasarıma yönelik kısa videoların ardından öğrenciler kendi hayal dünyaları doğrultusunda giyilebilir teknoloji ürünleri tasarladılar. Öğrencilerin aklına ilk olarak uçan ayakkabı, kendi kendine yazan ödev kalemi fikirler geldi. Atölye sonunda ise renk değiştiren elbise, göze takılan teleskop, rengarenk teknolojik kulaklıklar, bele takılan kalemlik, havayı temizleyen bileklik gibi birbirinden ilginç ürünler ortaya çıktı.

İlkokul öğrencileri, giyilebilir teknoloji ürünleri tasarladı

İlkokul öğrencileri, giyilebilir teknoloji ürünleri tasarladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber