Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Ağustos 2014 - 11:33 Yorum: 0

İmam minbere "tablet"le çıktı, cemaatin ilgisi arttı

Kepez beldesindeki 19 Mayıs Bademlik Camisi'nde hutbe, vaaz ve Kur'an-ı Kerim dersleri, tablet bilgisayar aracılığıyla verilmeye başlandı

İmam minbere 'tablet'le çıktı, cemaatin ilgisi arttı

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Çanakkale'nin Kepez beldesindeki 19 Mayıs Bademlik Camisi'nin imam hatibi, hutbe, vaaz ve Kur'an-ı Kerim derslerini tablet bilgisayar kullanarak vermeye başlayınca cemaatin ilgisinde artış görüldü.

İmam Hatip Nurullah Donkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce satın aldığı bilgisayarı camide kullanmaya başlamasının, cemaatin ilgisini çektiğini söyledi.

Hutbe, vaaz ve Kur'an-ı Kerim derslerini kağıttan okumak yerine bilgisayarı aracılığıyla verdiğini belirten Donkar, "Teknolojinin tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanılması gerekiyor. Din görevlileri olarak yaz Kur'an kurslarıyla da hemhal olduğumuz için öğrencilere bu şekilde biraz daha kolay inebiliyoruz" dedi.

Donkar, yeni uygulamadan vatandaşların büyük memnuniyeti duyduğunu ifade etti.

Cemaatin ilgisinin eskiye göre arttığını vurgulayan Donkar, şöyle konuştu:

"Camiye gelen vatandaşlarımızın sayısında, tabletle hutbe ve vaaz vermeye başladıktan sonra artış oldu. Daha dikkatli dinlemeye başladılar. Bunu çok açık fark ediyorum. Kağıttan okurken o kadar iyi dinlediklerini hissetmiyorum ama tablet biraz daha ilgi çekiyor. Minbere tabletle çıkıp hutbe duasına başladığınızda cemaatle göz göze geliyorsunuz ve ilgi artışı meydana geliyor. Hutbeye kağıtla ve hazırlanmadan çıktıysanız cemaatle göz göze gelme oranınız çok düşüyor. Bu sayede insanlar çok iyi bir şekilde hutbeyi dinliyor. Bunu cemaate yönelik test ettiğimde ve onlara 'Hutbe nasıldı?' diye sorduğumda bana iyi bir şekilde cevap verebiliyorlar. Ben de onların hutbeyi dinlediklerinden emin olabiliyorum."

Uygulamayla cemaatin entelektüel birikimin arttığını dile getiren Donkar, bunda caminin üniversite yerleşkesine yakın olmasının da etkisi bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber