Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

İncesu'da aşılı bağ fidesi dağıtıldı

KAYSERİ (AA) - İncesu Belediyesince ilçenin önemli geçim kaynaklarından olan bağcılığın gelişmesi için halka aşılı asma fidanı dağıtıldı.İncesu Belediyesi ile Tekirdağ Bağcılık...

İncesu'da aşılı bağ fidesi dağıtıldı

KAYSERİ (AA) - İncesu Belediyesince ilçenin önemli geçim kaynaklarından olan bağcılığın gelişmesi için halka aşılı asma fidanı dağıtıldı.

İncesu Belediyesi ile Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, bölgeye uygun 4 bin asma fidanının dağıtımı yapıldı.

Programda konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Başkanı Karayol, üzüm üreticisinin daha verimli ürün elde etmesini dilediklerini, bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Her yıl fidan dağıtmayı planladıklarını belirten Karayol, "Antalya’nın turizmi, Trabzon’un hamsisi bizim de bu bölgede bağcılığımız meşhur. Bunu da modern bir şekilde yapmak zorundayız. Biz Garipçe bölgemizde 2014 yılında üzümün kilosunu 1,5 liradan sattık. İncesu Belediyesi olarak biz de ilçemizdeki üzümlerin daha fazla para etmesini ve üreticimizin daha fazla para kazansın istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber