Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Dabbagh'tan veda ziyareti

     GAZİANTEP (AA) - Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Al Dabbagh, Gaziantep Ticaret Odasına (GTO) veda ziyaretinde bulundu.GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıldır...

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Dabbagh'tan veda ziyareti

     GAZİANTEP (AA) - Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Al Dabbagh, Gaziantep Ticaret Odasına (GTO) veda ziyaretinde bulundu.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 4 yıldır Gaziantep’te görev yapan ve bu ay emekli olan Dabbagh, GTO Başkanı Eyüp Bartık'a veda ziyaretinde bulundu.

Bartık, ziyaret sırasındaki konuşmasında, Irak’ın Gaziantep için çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak Irak ve Türkiye’nin birbirine yakın iki ülke olduğunu söyledi.

Gaziantep’in ihracatının yüzde 31’inin bu ülkeye yapıldığını ifade eden Bartık, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da iyi olması için çalıştıklarını dile getirdi.

Birlikteliğin en kısa sürede maksimum seviyeye yükselmesini isteyen Bartık, şöyle devam etti:

"Irak ile birçok yönümüz aynı. Gaziantep’in ihracatında önemli bir noktada olan Irak’ı çok önemsiyoruz. Bu ülkeye daha hızlı ihracat yapabilmemiz için Gaziantep’ten Erbil’e direkt uçak seferlerinin olmasını istiyoruz. Bu talebimizi daha önce de dile getirmiştik, bu seferler gerçekleştirilirse Irak’a ihracatı daha hızlı yapacağız."

Dabbagh ise GTO’nun Irak’a direkt uçuşlarla ilgili talebini konsolosluğun yıllık raporuna yazdıklarını ve konuyu yine gündeme getireceklerini dile getirdi.

Gaziantep ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin daha da artması için çalıştıklarını anlatan Dabbagh, Gaziantep’e geldiği günden beri ticari ilişkilerin iyileşmesi için mücadele ettiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber