Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Katar: “(İsrail-Hamas müzakereleri) Herhangi bir başarı ilan etmek için hen...16:58 ’Muratpaşa ittifakı’ büyüyor16:58 Başkan Büyükkılıç’tan su fiyatlarında "yüzde 30 indirim" daha16:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma sö...16:55 Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol Kayseri Birinciliği tamamlandı16:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart öncesi...16:54 ERÜ’de “Toplumda Sosyolojik Gelişmeler” konulu toplantı düzenlendi16:53 18 Mart Şehitleri Anadolu Üniversitesinde de anıldı16:52 Irak’ta sel felaketi: 2 ölü16:51 Trafikte bekleyenler için gösteri yaparak gündem olmuşlardı: Murat Kurum’a...16:50 Bilecik’te amatör spor kulüplerine 3 milyon 415 bin 416 TL’lik malzeme yard...16:49 Hakkari-Çukurca karayolu çığlardan temizlendi16:49 Bağımsız İBB Başkan adayı Mirhat Tekin Brusk’un hayat hikayesi ve bazı proj...16:49 İznik’ten çalınan koyunlar Yenişehir’de bulundu16:49 Voleybol Bölgesel Lig maçları Denizli’de başlıyor16:48 Başakşehir’in dördüncü kapalı pazarı hizmete açıldı16:48 ‘Huzur İçin Erzincan’ projesinin üçüncü toplantısı yapıldı16:46 Ankara’da yakalanan zehir tacirlerinin çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya ç...16:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmay...16:45 Yaralı halde bulunan yaralı baykuş yavrusu tedavi altına alındı
Sami Er
Siyaset 27 Ekim 2021 - 15:03 Yorum: 0

İran Petrol Bakanı Uci halktan özür diledi

İran Petrol Bakanı Cevad Uci, siber saldırı nedeniyle dün yaşanan akaryakıt krizi ve akaryakıt istasyonları önündeki uzun kuyruklar nedeniyle halktan...

İran Petrol Bakanı Uci halktan özür diledi

İran Petrol Bakanı Cevad Uci, siber saldırı nedeniyle dün yaşanan akaryakıt krizi ve akaryakıt istasyonları önündeki uzun kuyruklar nedeniyle halktan özür diledi.

İran'da dün yerel saatle 13.00'de ülke genelindeki akaryakıt istasyonlarında siber saldırı nedeniyle akaryakıt satışları yapılamamıştı. İran Ulusal İnternet Merkezi, ülkenin akaryakıt dağıtım sistemine yönelik siber saldırı gerçekleştirildiğini doğrulamıştı. İran Petrol Bakanı Cevad Uci de bugün devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, ülke genelinde 3 bin akaryakıt istasyonunda an itibarıyla serbest fiyat üzerinden benzin satışı yapılabildiğini söyledi. Uci, siber saldırı nedeniyle meydana gelen akaryakıt krizi ve istasyonlar önünde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle halktan özür diledi. Ucuz fiyata benzin almak için kullanılan benzin kartlarındaki sorunun bir veya iki gün içerisinde çözüleceğini belirten Uci, "Uzman ekiplerimiz sorunu çözmek için çalışıyorlar. Benzin kartlarında sorun 1-2 gün içerisinde çözülecek" dedi.

"Devlet kurumları her türlü saldırıya hazır olmalı"

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran'da bulunan akaryakıt istasyonlarını ziyaret etti. İstasyonlarda bekleyen halka gösterdikleri sabır nedeniyle teşekkür eden Reisi, ardından Petrol Bakanlığına geçerek son durumu denetledi. Bakanlığı ziyaretinde konuşan Reisi, "Devlet kurumları düşmandan gelecek her türlü saldırıya hazırlıklı olmalı" dedi. Reisi, "Petrol Bakanlığımız benzin istasyonlarında oluşan sorunu çözmek için büyük bir iş yapıyor. Genel olarak istasyonlardaki durum normale dönmüş halde. Tüm kurumlarımız kendilerine bağlı sistemlerin güvenirliliğinden emin olmalı ve halka en iyi hizmeti sunmalıdır" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada ise akaryakıt dağıtım sistemini hedef alan siber saldırının halkın gündelik yaşantısını hedef aldığını söyledi. Reisi, "Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sağ duyu ve sabır nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu saldırı vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak için yapılmıştır. Düşman, halkın yaşantısını etkilemek, zor duruma sokarak onları provoke etmek istiyor" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber