Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Temmuz 2017 - 23:53 Yorum: 0

İşgal altında olan Karabağ’a Aksaray’dan anlamlı mesaj

Azerbaycan'ın sınırları içinde bulunan ve fiilen Ermenistan tarafından işgal edilmiş olan Dağlık Karabağ Bölgesi'nde işgal halen sürerken, Aksaray'dan...

İşgal altında olan Karabağ’a Aksaray’dan anlamlı mesaj

Azerbaycan'ın sınırları içinde bulunan ve fiilen Ermenistan tarafından işgal edilmiş olan Dağlık Karabağ Bölgesi'nde işgal halen sürerken, Aksaray'dan Karabağ'a birlik ve beraberlik mesajları verildi. Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve "Karabağ" ismi verilen Tematik Parkın açılışında Azerbaycanlılar ve Aksaraylılar bir araya gelerek Azerbaycan ve Türkiye'nin bir millet iki devlet olduğunu belirterek, birlik beraberlik çağrısında bulundular.

Bu tür program ve etkinliklerin, birlik ve beraberliğin aynı zamanda düşmana da önemli bir mesaj olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan ve Türkiye'nin bir millet iki devlet olduğunu belirterek, "Sevincimiz de aynı, acımız da aynı. Ve Karabağ her iki devletimizin de en önemli konularındandır, en önemli meselesidir" dedi. Milletvekili Paşayeva, Karabağ topraklarının birlik ve beraberlik içerisinde işgalden kurtulacağını belirterek, "Bu günler çok önemli bir gün ve çok önemli bir hadise. Kadim Aksaray'ımızda, Aksaray tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olan bölgemiz. Bu güzel şehrimizde en güzel vatan topraklarımızdan olan ama bugün Ermenistan'ın işgali altında olan Karabağ'ımızın ismini taşıyan parkın ve anıtın açılışıdır. Bu dosta da düşmana da bir mesajdır. İlk önce büyüyen gençlerimiz, bakın bu parkta ne kadar genç var, çocuklar var, büyüyen çocuklar var. Onlar nereye gidiyoruz, nereye geliyoruz dediklerinde Karabağ Parkı'na diyorlar. Bu Karabağ artık, "Demek ki Karabağ bizim için çok önemli ki biz bu adı Aksaray'da en güzel parkımızda vermişiz" diyecekler. Karabağ Anıtı'nın yanına geldiği zaman, "Bu ne anıtı" diyecekler. Mutlaka oradaki levhalarda Karabağ'ı okuyacaklar. Karabağ'da yaşanan zulmü okuyacaklar. Azerbaycan Türklerine, Türk insanına yapılan soykırımları, Hocalı Soykırımı, diğer soykırımları okuyacaklar ve Karabağ ile bilgi sahibi olacaklar. Karabağ'ı daha da çok sahiplenecekler. Aynı zamanda bu düşmana da bir mesajdır. Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir. Sevincimizde aynı, acımızda aynı. Ve Karabağ her iki devletimizin de en önemli konularındandır, en önemli meselesidir. Biz Karabağ konusunda, Karabağ topraklarımızın işgalden azat edilmesinde birlik beraberlik için bundan sonra da mücadelemizi devam ettireceğiz ve topraklarımızı işgalde kalmasına izin vermeyeceğiz. O yüzden de böyle parklar, böyle anıtlar, böyle toplantılar, dünyaya sesimizi duyurmak için de önemli mesajdır" dedi.

"2 yaşındaki Zehra acımasızca katledildi"

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Bundan birkaç gün önce Ermenistan askerleri 2 yaşındaki Zehra isminde bir çocuğu acımasızca katletti. Ama maalesef ki dünya yeteri kadar görmek istemedi, duymak istemedi. O yüzden ne yapacağız? Birlik beraberlik içinde sesimizi daha da çok duyuracağız. Gerçeklikleri daha çok duyuracağız ve birbirimize sahip olup davalarımızın arkasında beraber olacağız. Azerbaycan kadar Türkiye de vatanımdır. Onun bir sorunu o benim de sorunumdur. Türkiye'deki kardeşimiz, Azerbaycan Türkiye kadar vatanımdır. Acısı acımdır. Onun için beraber, hepimiz bu ruhta mücadele edersek gücümüz daha da artar. Bu bölgede buna ihtiyacımız var bugün. Bakın bölgemizde nasıl oyunlar kurulmuş, nasıl senaryolar yazılmış. Ama bu oyunlar baş tutarsa, bu oyunlar yürürse bunun bedelini kim öder? Biz öderiz, bizim insanımız öder. O yüzden bu oyunları durdurmak, bizim insanımızın, gençliğimizin vazifesi. Bunu da birlikte daha iyi durdurabiliriz, birlikte daha iyi haksızlıklarla mücadele eder, hakkımızı koruruz. O yüzden de bu gibi parkların, anıtların açılışı büyüyen genç nesillerimize birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu da anlatır. Ben Aksaray Belediyemize, tüm belediye çalışanlarımıza ve tüm Aksaraylılara Azerbaycan adına çok teşekkür ederim" dedi.

"Karabağ Anıtımız ile parkımızı açıyoruz"

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise böylesine güzel bir parkın böylesine güzel ve anlamlı bir isimle açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Karabağ Parkımızın açılışındayız. Azerbaycan milletvekilimiz de şu anda burada. Yaklaşık 6-7 ay önce Aksaray'ımızı ziyaret ettiğinde belediyemize de uğramıştı. Ve o esnada biz tam bitmemiş olan parkımızı gezdirirken dedi ki, "Azerbaycan hatırlansın, Azerbaycan kardeşliğimiz bir kere daha perçinlensin. Buranın ismi Karabağ Parkı olsun" demişti. Biz o önerisine "Başımızın üstüne" dedik. O kadar sıcak, o kadar olumlu geldi ki bize çalışmalarımızı bitirdikten sonra bugün itibari ile inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Girişe de Karabağ Anıtı'nı koyduk. Bu sadece Karabağ'da yetişen bir çiçek. O Karabağ'ın özgürlüğünü sembolize eden bir çiçek. Ve onu da parkımızın girişinde bulunuyor" dedi.

"Türk'ün Türk'ten başka dostu yok"

Belediye Başkanı Yazgı, "Bizim amacımız şu: Tek millet iki devletiz. Bizim, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Tüm dünyada 300 milyona yakın Türk nüfusu var ve bunların önce bir arada kardeşçe olması lazım ki, sonra diğer birliktelik bütünlük sağlanabilsin. Bunun adımını da biz burada, Aksaray'da bu bilinci, bu anlayışı daha çok anlatmak maksadıyla bu parkımıza böyle bir isim verdik. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Karabağ Tematik Parkı protokol ve davetlilerin kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Ardından konser gerçekleştirildi. Programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, başkan yardımcıları, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber