Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Dünya 23 Eylül 2014 - 05:35 Yorum: 0

IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmalı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi El-Bahra, Birleşmiş Milletler'de görev yapan gazetecilerle yaptığı toplantıda, IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmasını istedi.

IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmalı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi El-Bahra, Birleşmiş Milletler'de (BM) vazife yapan gazetecilerle yaptığı toplantıda,  IŞİD'e karşı hava saldırılarına derhal başlanmasını istedi.

BM 69. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan SMDK Başkanı Bahra, gazetecilere yaptığı yaptığı açıklamada, IŞİD'e yönelik hava saldırılarına derhal başlanması gerektiğini söyledi.

IŞİD'e karşı mücadelenin 'hava saldırıları yapılmaksızın kazanılamayacağını' dile getiren Bahra, uluslararası ortaklara yaptığı çağrıda, acımasız Suriye rejimi üstündeki baskının artırılarak, siyasi bir çözümü kabul etmeye zorlanması gerektiğinin de altını çizdi.  

 Konuşmasında, ''Burda konuştuğumuz, şu anda Suriye'nin kuzeyindeki Kuban sahasında yüzbinlerce sivil IŞİD yönünden acımasızca kuşatılmış'' halde diyen Bahra, 'IŞİD'in aşırı seri bir biçimde 300 köyü kasıp kavurduğunu ve kocaman bir insani krize neden olduğunu' anlatım etti.

130 binden çok Suriyelinin son günlerde Türkiye'ye sığındığını belirten Bahra, Irak devletinin hevesi üstüne ABD ve Fransa'nın Irak'ta hava saldırısı yaptığını ve Washington'un da Suriye'ye hava saldırıları başlatmak için hazır olduğunu söyledi.

Bahra, Pentagon'la yaptıkları görüşmede, IŞİD'e karşı yalnızca askeri tedbirlerin yeterli olmayacağını, ekonomik ve sosyal tedbirlerin de alınması gerektiğinin dile getirildiğini bildirdi.

Konuşmasında, SMDK şekilde Suriye'deki mücadelenin IŞİD'e ve Suriye'deki merhametsiz rejime karşı olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirten Bahra, Beşar Esed rejiminin IŞİD'i desteklediğini hatırlattı.  

SMDK Başkanı Bahra, ayrıca acımasız katliamların yalnızca IŞİD yönünden değil, Esed rejimi yönünden da gerçekleştirildiğinin vurgularken, rejimin gerçekleştirdiği El Hule katliamını hatırlattı.

 Rejimin IŞID mevzilerini uçak ve füzelerle bombalamazken, sürekli SMDK güçlerini bombaladığını belirten Bahra, ''Böylece IŞİD’ı güçlendirerek dünyaya karşılarında mühim bir tehlike olduğunu ve yaptıkları savaşı haklı çıkarma benzeri bir mesajı vermek'' istediklerini anlatım etti.

Konuşmasında, İslam'ın IŞİD'in filozofiyle hiç bir hevesi olmadığını da belirten Bahra, ''Bunlar % yanlışlar ve biz bunlara karşıyız.'' diyerek, birçok İslam enstitüsünün IŞİD'e karşı açıklamaları olduğunu hatırlattı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber