Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 20:03 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Milas ilçesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

MUĞLA (AA) - Milas ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları "Filistin'i Sevenler Platformu" tarafından protesto edildi.

Milas Atapark'ta toplanan siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan grup, İsrail karşıtı sloganlar attı. Bazı katılımcılar üzerinde "Çocuk katili İsrail kendi kanında boğulacaksın", "Yahudi mallarını alma", "Mehmetçik Filistin’e İsrail cehenneme" yazılı döviz taşıdı. 

Grup adına açıklama yapan AK Parti Milas Gençlik Kolları Başkanı Hasan Tuzla, İsrail'in saldırılarını sabah namazı ve ezan saatlerinde yoğunlaştırdığını belirterek, "İsrail yeryüzünün gördüğü en büyük ve organize terör örgütüdür. Müslüman Filistin'e saldırılarını özellikle sabah namazı ve ezan saatlerinde yoğunlaştırmaktadır. Mısır’da darbecilerin, Suriye’de şebbihaların, Filistin’de Siyonistlerin cürümlerine karşı yekvücut olmak ümmet bilincinin bir gereğidir. İşte bugün bu bilinçle bir araya gelmiş olup, Allah’tan katledilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Milas Şube Başkanı Emin Eren, saldırıların başlatılma sebebi İsrailli 3 gencin öldürülmesinin İsrail istihbarat güçlerinin planı olduğuna dikkati çeken Eren, Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

Açıklamanın ardından saldırılarda şehit olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber