Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Temmuz 2014 - 01:13 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

Afyonkarahisar'da sivil toplum kuruluşları tarihi İmaret Camisi’nde kılınan teravih namazının ardından İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, sivil toplum kuruluşları tarihi İmaret Camisi’nde kılınan teravih namazının ardından İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, İsrail’in 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırıların kayıp gençlerin cesetlerinin bulunmasının ardından daha da arttığını söyledi.

İsrail’in, Filistin’e saldırılarını Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği’nin, savunma hakkı olarak gördüklerini kaydeden Üyümez, ''Oysa bu gencin kaybolmasından da öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir'' dedi.

Yahudi gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya "Hamas’ın işi" şeklinde pazarladığını belirten Üyümez, şöyle konuştu:

''İsrail, saldırıya uğradığı bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir. Irkçı emperyalizmin vicdanı, adalet anlayışı yoktur. 70 yıldır İsrail’in her türlü katliamına ortak olan, destek veren ve arka çıkan BM’den, ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemek ancak taşeron siyasi anlayışların bir umududur. Onlar siyonist İsrail'e karşı meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. Siyonist İsrail’in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslümanın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler. Bu tavırların siyonist İsrail’e 'sen bildiğini okumaya devam et' demek olduğunu tüm dünya bilmektedir."

Üyümez, İsrail’in Suriye’de ve Irak’ta yaşanan savaşın tetikleyicisi olduğunu belirterek, bir ''terör devleti'' olan İsrail'le ilişkilerini sürdüren her ülkenin yaşanılan ''katliamdan''  sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Filistin’de şehit olan Müslümanlar için dua edildi. Grup daha sonra tekbir getirerek ve Filistin’e destek sloganları atarak olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber