Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 00:18 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Berkin Elvan Türkiye'de bir bahanedir. Berkin Elvan'ın canına kastedenler, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesine neden olanlar, Berkin Elvan üzerinden Türkiye'de bir gerginlik oluşturmak istiyorlar"

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

BURSA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili, "Berkin Elvan Türkiye'de bir bahanedir. Berkin Elvan'ın canına kastedenler, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesine neden olanlar, Berkin Elvan üzerinden Türkiye'de bir gerginlik oluşturmak istiyorlar" dedi.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen'in ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen "Zirveden Yeni Ufuklara" adlı programa katıldı. 

Program öncesi gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Yalçın, şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın ailesine ve topluma başsağlığı diledi. 

Berkin Elvan'ın, Türkiye'yi karıştırmak için bahane olarak kullanıldığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Türkiye'de dün ASALA vardı, peşine PKK çıktı, şimdi DHKP-C'yi PKK'nın yerine, çözüm sürecinin mesafe aldığı görüntüsünün ortaya çıkması neticesinde, yerine DHKP-C'nin takip edilmesi gibi bir durum söz konusu. Berkin Elvan Türkiye'de bir bahanedir. Berkin Elvan'ın canına kastedenler, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesine neden olanlar, Berkin Elvan üzerinden Türkiye'de bir gerginlik oluşturmak istiyorlar.

Ayın 11'inde, sanatçıların, entelektüellerin içinde bulunduğu sözüm ona bir kesim, 'Türkiye'de hayatı durdurun' çağrısı yapmıştı. 'Hayatı durdurun' çağrısı 'savcıyı öldürün' anlamına gelmiş olmalı ki tetikçiler savcının hayatına kastetmiş durumdalar. Dolayısıyla burada 'hayatı durdurun' çağrısı yapmış olan protez yüzlü sözüm ona aktivistlerin de bunda payı vardır. Vicdanen şu anda kendileri rahat uyuyabiliyorlar mı? Bunu Türkiye'nin sorguladığı kadar kendilerinin de sorgulaması gerekiyor. Berkin Elvan üzerinden Türkiye'de oluşturulmak istenen gerginlik, Türkiye'nin hayrına değil. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye'de huzurun yakalanması manasında tekrar sağduyu çağrısında bulunuyoruz."

- Eğitimde şiddet tartışmaları

Eğitimde şiddet konusunun son dönemde tartışılmaya başladığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Cennet bir ülkede cinnet bir topluma doğru yol alıyoruz. Bu toplumun tamamını kaygılandırdığı gibi eğitimcileri de kaygılandırıyor. Çünkü öğretmeni hedef alan şiddet olayı toplumu tehdit eden en önemli hadisedir. Eğer şiddet öğretmene kadar uzanmışsa bu ailenin de anne babanın da güvende olmadığını gösterir. Çünkü öğretmen bir peygamber varisidir. Dolayısıyla yaptığı meslek kutsal bir meslektir. Bu anlamda çocuk gözünü karartabiliyor ve şiddete başvurabiliyorsa bu geldiğimiz nokta açısından son derece düşündürücüdür. Bunun azaltılmasının yolu da yine eğitimden geçiyor. Bu anlamda eğitimciler olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızın farkındayız. Eğitim sendikası olarak da bu konuyla ilgili yetkililere özellikle çağrıda bulunmak istiyoruz. Öğretmenleri itibarsızlaştıracak, kamuoyunun önünde tartışılır hale getirecek ve öğretmenlere şiddeti meşrulaştırabilecek söylemlerden, demeçlerden, uygulamalardan ve yasal düzenlemelerden uzak durmak gerekiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber