Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 16:23 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Erzurum'da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

ERZURUM (AA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı, okunan 130 hatmin duası yapıldı.

Şehit Savcı Kiraz için Erzurum'daki imam hatip öğrencileri ile Kuran kursu talebeleri, 130 hatmi şerif okundu. Ekşioğlu Camisi'nde cuma namazında okunan hatimlerin duası, müftü vekili Celal Büyük tarafından yapıldı.

Erzurum İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Cemil İlbaş, yaptığı konuşmada, şehidi rahmetle anarak, kederli ailesine, camiaya ve ülkeye baş sağlığı dileğinde bulundu.

İmam hatip camiası olarak devlet otoritesini sarsmak ve sosyal barış düzeninin bozmak maksadıyla yapılmış olan menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten İlbaş, "Hukukun üstünlüğü, ideolojik doğmalarını insan haysiyetinin üstünde gören, küçük ve büyük zalimlerin demagoji ve terör eylemleri ile değil, aidiyet ve haysiyet sahibi, milli ve manevi değerleri özümsemiş millet evlatlarının kararlı adımlarıyla sağlanabilecektir" dedi.

- Musalla taşına Türk bayrağı örtüldü 

AK Parti Gençlik Kolları Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında cuma namazının ardından bir grup partili ve vatandaşlar Lalapaşa Camisi'nde toplandı.

Cami imamı Emrullah Kaçar'ın, Türk bayrağı örtülü musalla taşının önünde kıldırdığı gıyabi namazın ardından, şehit savcı Kiraz için dua edildi.

AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yasin Bilmişoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Adliyesi'ndeki hain terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasında millet olarak büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Savcının görevi başında, makamında, dosyasının başındayken şehit olduğunu ifade eden Bilmişoğlu, "Görevinde hiçbir ihmali ve kusuru yoktur. Haksız bir şekilde saldırıya uğramıştır. Bu terör eylemi vicdanı olan her insanın nefretle kınaması gerekir. Türkiye terör olaylarından, anarşiden çok çekmiştir" diye konuştu.

Hain terör eylemlerinin asla amacına ulaşamayacağını ifade eden Bilmişoğlu, demokratik, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin inşasının hızla devam edeceğini vurguladı.

Bilmişoğlu, şöyle devam etti:

"Adliyeye cübbeyle girip savcı vuracak kadar gözü dönmüş teröristlere ve terör örgütüne tek kelime edemeyen, teröristlere 'eylemci' diyen, teröristlerin paylaştığı savcımızın başına dayanan silahla fotoğrafını manşetlerine çeken, eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan, malum medyayı kınıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Terör bir insanlık suçudur."

Bu arada, Cumhuriyet Caddesi üzerinden geçen bir kadın, duaya katılarak, saldırıyı gerçekleştiren teröristlere lanet okudu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber