Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 02 Temmuz 2015 - 11:03 Yorum: 0

İstanbul'da Kayısı tadında iftar yemeği

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) kayısı bahçesinde yüzlerce Malatyalıya Kayısı tadında iftar yemeği verdi.

İstanbul'da Kayısı tadında  iftar yemeği

İSTANBUL - Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) kayısı bahçesinde yüzlerce Malatyalıya Kayısı tadında  iftar yemeği verdi. Federasyonunun düzenlemiş olduğu iftar yemeğine Sanaat, siyaset ve iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Merkezi İstanbul Sultangazi’de bulunan MADEF) dün akşam İstanbul Bağcılar Belediyesinin nostalji Malatya beş konaklarında içerisinde bulunduğu kayısı Bahçesinde yüzlerce Malatyalıyı iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Malatya dernekler federasyonu MADEF'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve Bağcılar belediyesinin özel tasarımı olan Malatya beş konaklar ve kayısı bahçesindeki iftar yemeğinde, Sanatcısı, siyasetcisi ,spor adamları,  iş adamları ve dernek başkanlarının oluşturduğu misafirleri iftar öncesi Madef başkanı Yılmaz Durmuş ve yönetimi yakınen ilgilendi.

Kayısı bahçesi içerisinde kayısı ağaçları altında kurulan Masalarda bir araya gelen Malatyalılar memleket ve kayısı ağacı özleminide bu vesile ile gidermiş oldular. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği, Tutulan oruçların, edilen duaların kabulü için Allaha şükreden, Malatya Beş konakların Salonu ve bahçesini hınca hınç dolduran davetliler okunan duaların ardında iftarlarını açtılar.  İftar yemeğinden sonra sofraya gelen Malatya'nın meşhur kayısısı ise geceye ayrı bir lezzet kattı.

MADEF’İN İFTAR YEMEĞİNE KİMLER KATILDI

Vuslat Tv’dede canlı olarak yayınlanan dün akşamki iftar yemeğine MASTÖB Genel Başkanı ve aynı zamanda Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi, Yeni Malatyaspor kulübü As Başkanı Nusret Öncü, MASTÖB Esenler şube Başkanı Aziz Damar ve yönetimi, MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı, Pütürge eski belediye başkanı Dr. Necdet Ayaydın, Pütürge çevre köyleri dernek başkanı Mahmut Aluç, Nedim Kuşçu spor kulübü başkanı nedim Kuşçu, Tv ve Radyo programcıları Ali Birircik ve Serkan Lama, İlahi sanatçısı İsmail Beyhan, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Satılmış’ın yanı sıra Dernek başkanları ve yüzlerce Malatyalı katıldı.

DURMUŞ: SANKİ KENDİ BAHÇEMİZDE İFTAR AÇTIK

Ramazanın bolluk ve bereketine vurgu yaparak Vuslat Tv mikrofonunaİftar yemeği ve katılımını değerlendiren Madef Başkanı Yılmaz Durmuş "Bizler bu iftar sonrasında çok özel bir yaşam alanı seçerek misafirlerimizi ağırladık. Protokol yapmadan bağcılar belediyesine ait kayısı bahçesinde sanki kendi bahçemizin içerisinde iftar açıyormuşuz gibi bir iftar sofrası kurarak herkesi bir araya getirdik.  Katılımımdan çok memnun kaldık. Hedeflediğimiz kitleyi fazlası ile karşıladık. Buda bizi çok mutlu etti. Ortamımız bizi Malatya'da hissettirdiğinden soframıza ayrı bir tat ve ayrı bir anlam katarak iftarımızı açtık. Gelen tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ederiz."dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber