Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Ekonomi 26 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

İstanbul’un Yeni Havalimanı’na Atina’da ödül

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü...

İstanbul’un Yeni Havalimanı’na Atina’da ödül

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazandı. Ödülü, İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu Atina'da aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazandı. İYH'nin 2015 yılında açtığı yarışma sonucu Türk-İslam kültürünün ve İstanbul'un zengin kültürel mirasını önemli motiflerinden lale çiçeğinden ilham alınarak yapılan tasarım Pininfarina ve AECOM imzasını taşıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri tarafından layık görülen ödülü 23 Eylül 2016'da Atina'da yapılan törende İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Pininfarina ve AECOM yöneticileri ile birlikte aldı.

Ödüle layık görülen projeler Contemporary Space Athens'te tören öncesi sergilenirken, törende tasarımlarıyla 43 ülkeden 132 yapı ödüle layık görüldü. İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu alınan ödüle ilişkin şunları söyledi: "İstanbul Yeni Havalimanı ile birçok yönden ilklere imza atıyoruz. Dünyaca ünlü tasarımlarıyla birlikte Ferrari'nin de tasarımcısı olarak bilinen Pininfarina'nın uzmanlığıyla yakında İstanbul'un simgelerinden biri haline gelecek olan bu özel yapı, ülkemiz ve bölgemizin kalkınmasını hızlandıracak olan havalimanımızın estetik olarak da ne kadar çağının ötesinde olduğunu ortaya koyuyor. 2015 yılı Mayıs ayında temeli ilk attığımız günden bugüne yaşadığımız gelişmelerin bir devamı olarak bu ödülle gururumuz daha da arttı. Dünyayı şaşırtmaya devam eden havalimanı projemizle daha pek çok ödülü Türkiye'ye kazandırmayı umuyoruz. Kulemizin temelini Ekim ayı içerisinde atmayı ve 2017 yılının ilk yarısından önce de tamamlamayı planlıyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber