Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Mersin Valisi Çakacak: "İstiklal Marşı, Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletimizin duygu ve düşüncesine tercüman olarak, derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşku ile kaleme alı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "İstiklal Marşı, Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletimizin duygu ve düşüncesine tercüman olarak, derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşku ile kaleme alındığı eşsiz bir sanat eseridir" ifadesini kullandı.

Çakacak, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin kutsal değerleri uğruna en zor zamanlarda bile üstesinden gelemeyeceği bir şey olmadığının İstiklal Marşı dizelerinde en güçlü şekilde ifade edildiğini kaydetti.

 Mehmet Akif Ersoy'un, millete hizmetin en güzel örneği olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle devam etti:

"Millet olarak Mehmet Akif’i ve İstiklal Marşımızı o dönemin zor koşullarını düşünerek daha iyi anlamalıyız. Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Milli Mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir."

Çakacak, milli şairin hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "İstiklal Marşı, Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletimizin duygu ve düşüncesine tercüman olarak, derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşku ile kaleme alındığı eşsiz bir sanat eseridir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber