Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Arslan ve Kılıç, yayımladıkları...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u minnetle andıklarını bildirdi.

Ersoy'un mümtaz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı ile milletin gönlünde taht kurduğu vurgulanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"'Toprağının ve öz medeniyetinin insanı için çırpınan milli şairimiz, büyük mücadelesini yazdığı milli marşımızla taçlandırmıştır. Mehmet Akif, milli mücadeleye katılmak için uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra İstanbul'dan Ankara'ya yaya olarak geldiğinde uğradığı yerlerde konuşmalar yaptı. Milletimizi uyandırmak ve şahlandırmak yolunda her türlü güçlüğe göğüs gerdi. Yine 'ben ki evet Arnavudum' diyen Mehmet Akif, kökleri mazide olan bu milletin kadim değerleri, birlik ve bütünlüğü mücadelesinde kendini vakfetmişti. 'Medeniyet size çoktan beridir diş biliyor, evvela parçalamak sonra da yutmak diliyor' diyerek milletimizi uyandırıyor, bilinçlendiriyor, farklılıkların bir ülke oluşturmak için engel olmadığını anlatıyordu. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle milli şairimizi tekrar rahmetle, minnetle ve hürmetle anıyoruz.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber