Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı ile milletin düşüncelerine ve duygusuna en iyi şekilde tercüman olduğunu belirtti. İstiklal Marşı'nın, Ersoy'un kaleminden çıkıp, Türk milletine mal olduğunu vurgulayan Şahin, "Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, 2023 hedefimize doğru koşuyorsak, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz" ifadelerini kullandı. 

Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuz bugünlerde de millet olarak dün olduğu gibi bugün de bizler görev ve sorumluluğumuzun ciddiyetinin farkındayız. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz ülkesine ve topraklarına her şart ve durumda sahip çıkmaya devam edecektir. Özellikle gençlerimizin bu ülkenin kurulmasını ve bugünlere nasıl geldiğini bilmesi elzemdir. Biz, geleceğimiz olan gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Ecdadımızın aziz kanlarıyla sulanan bu toprakları, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıma azmi ve kararlılığı içerisinde büyük bir mücadele veriyoruz. Milli birlik ve beraberlik duygularımızın en önemli ilham kaynaklarından biri olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94. yılını en kalbi duygularımla kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber