Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesince İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli"nin ardından...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesince İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli"nin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılara, İstiklal Marşı’nı ortaya çıkaran şartlar, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerindeki kardeşlik vurgusu ve İstiklal Marşı’nı yazma sürecinde Ersoy'un yaşadıkları anlatıldı.

Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Aysun Çelik, yaptığı sunumun ardından, Ersoy'un sadece şair değildir aynı zamanda hafız, milletvekili, edebiyat öğretmeni ve veteriner hekim olduğunu söyledi.

Panelden sonra SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nın Kabulü Konulu Afiş Tasarım Yarışması Sergisi'ne geçildi. Ulusal düzeyde gerçekleştirilen ve 106 farklı çalışmanın katıldığı yarışmada, birinci Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Emine Sarı olurken, jüri tarafından seçilen 37 çalışma sergilenmeye layık görüldü.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü nedeniyle böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdiklerini aktardı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nin Grafik Tasarım Bölümleri’nin bölüm başkanları ve hocaları jüri oluşturulduğunu belirten Elmas, "Gelen afişlerin içinden birinci, ikinci ve üçüncüler seçildi. Bu yarışmada herhangi bir ödül verilmedi. Bu da Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı ödül istemeden yazmasına paralel olmasını sağlamak için yapıldı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber