Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Ekim 2016 - 16:26 Yorum: 0

İzmir Büyükşehir Belediyesi davası yine ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası talebiyle çete lideri olarak yargılandığı 129 sanıklı davada, sanıkların...

İzmir Büyükşehir Belediyesi davası yine ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası talebiyle çete lideri olarak yargılandığı 129 sanıklı davada, sanıkların beraat talepleri karşılık bulmadı. Dava, yeniden ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan iki polis operasyonuyla başlatılan "ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma" soruşturmasının 129 tutuksuz sanığı için 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya devam edildi. 28'inci celsesi yapılan duruşmaya, hakkında toplam 397 yıl hapis istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tutuksuz yargılanan diğer bürokratlar ve avukatları katıldı. Sanıkların ve avukatların kimlik tespitinden sonra Mahkeme Başkanı Tamer Bulam, sanıklara taleplerini sordu. Sanıklar mahkeme heyetinden beraatlerini talep etti.

Avukat FETÖ'ye dikkat çekti ve beraat istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, dosyayı hazırlayan polis, savcı ve hakimlerin FETÖ üyesi olmak iddiasıyla tutuklu olduklarını belirterek, dosyanın hukuk dışı, FETÖ talimatı ve emirleriyle hazırlandığı gerekçesiyle mahkemeden beraat talebinde bulundu.

Avukat Demir, "En başından itibaren delillerin toplanması ve soruşturma sürecinin hukuka aykırı bir şekilde oldu. Bunları 15 Temmuz öncesi şimdiki gibi söylesek başımız belaya girerdi. Bunlar bir organizasyonla oluşturulmuş deliller. Bununla ilgili soruşturma hukuka uygun değildir. Yargı, kolluk ve maliyede FETÖ yapısının örgütlendiğini biliyor, düşünüyor ve konuşuyorduk ama 15 Temmuz itibariyle bu yapının bambaşka bir örgütlenme içinde olduğu bir olgu, bir realite olarak da ortaya çıkmıştır. İmam ya da ağabeyleri kimse onların verdiği talimatla hareket ettikleri olgu olarak ortaya çıkmıştır. Bu soruşturmayı yürütmekte olan kolluk görevlileri bu terör örgütünün üyesi olduklarından tutuklanmıştır. Savcılar da tutuklanmıştır. Soruşturma aşamasında tedbir kararı veren hakimler tutuklanmış meslekten ihraç edilmişlerdir. Olgu olarak bu durum ortaya çıktığına göre bu insanların bir yapının talimatları doğrultusunda hareket ettikleri ortaya çıktığına göre bu dosyanın oluşturulma sürecindeki tüm işlemler hukuku kaynak alarak, hukukun gereğiyle davranmak değil karanlık merkezin talimatıyla hareket ettikleri sonucuna vardık. Delillerin değerlendirilmesi dahi uygun değildir. Dava dosyasının deliller itibariyle tanınmamasını ve reddedilmesi gerektiğini söylüyoruz. Derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Talepleri dinleyen Mahkeme Heyeti, duruşmayı 27 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 10.00'a erteledi.

'Bir sonraki duruşmadan beraat kararı ile ayrılmayı düşünüyoruz'

Duruşma sonrası açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Mahkeme başkanımız, dosyayı okuduğunu ve kanaatinin oluştuğunu söyledi. Ama savcılık, henüz yeni atandığını, dosyayı okuyamadığını ve diğer diğer mahkeme üyelerinin de yeni değiştiği beyan edildi. Avukatlarımız beraat talebinde bulundular. Umuyorum dosyalar hazırlandığında mahkeme heyetinde ve savcılıkta bir değişiklik olmaz ise bizim umudumuz, isteğimizi, dileğimiz, talebimiz 27 Şubat 2017 tarihinde beraat kararıyla birlikte İzmir Adliyesi'nde ayrılmaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber