Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:33 Yorum: 0

İzmit Belediyesi’nden Arıcılık Kursu

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek arıcılık kursu 16 Mayıs Pazartesi günü Belsa B Blok'ta başlayacak.

İzmit Belediyesi’nden Arıcılık Kursu

İzmit Belediyesi arıcılık kursu düzenliyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek arıcılık kursu 16 Mayıs Pazartesi günü Belsa B Blok'ta başlayacak. Yetkililer, 80 saatlik kursa katılmak isteyenlerin İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurmalarının yeterli olduğunu söylediler. Arıcılık kursu ile ilgilenenlerin 318 00 54 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecekleri de bildirildi.

Arıcılık kursunda devam zorunluluğunun olduğu, kursiyerlere arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım ve beslenmesi, arı ürünleri hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım ve onarımı, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkilere uygun gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında da eğitim verileceği kaydedildi.

Kursu bitirenlerin kendi işini kurabileceği gibi sektörde istihdam edilebileceği de ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber