Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 15 Ağustos 2019 - 02:38 Yorum: 0

Jürgen Klopp: “İstanbul’a atmosfer için teşekkür ediyorum”

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "İstanbul'a teşekkür ediyorum. Güzel bir atmosfer yaşadık. Bugün iyi şeyleri de ortaya koyduk. Daha iyi futbol...

Jürgen Klopp: “İstanbul’a atmosfer için teşekkür ediyorum”

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "İstanbul'a teşekkür ediyorum. Güzel bir atmosfer yaşadık. Bugün iyi şeyleri de ortaya koyduk. Daha iyi futbol oynayabilirdik. Kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Önemli bir başarıya imza attık" dedi.

UEFA Süper Kupa'ya penaltılar sonucu Chelsea'yi devirerek ulaşan Liverpool'da Teknik Direktör Jürgen Klopp maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'da çok iyi bir atmosferde güzel bir zafere imza attıklarını belirten Klopp, "Bugün büyük bir mücadele verdi oyuncularım. Stadyum da olağanüstüydü. İstanbul'a teşekkür ediyorum. Muhteşem bir atmosfer yaşadık. Kendi hava şartlarımız buraya getirmek isterdik. Nem biraz bizi zorladı. Galip geldik. Kedimizi ve çok mutlu hissediyoruz. Cumartesi günü tekrar maçımız var. Şimdi bu maça hazırlanmamız gerekiyor. Şu an hedefimiz bu" dedi.

"Tek başıma kazanmadım"

Süper Kupa'ya uzanan ilk Alman teknik adam olduğunu basın toplantısında öğrenen Klopp, "Böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Güzel bir duygu, ilk olmak. Ama sonuncu da ben olmayacağım. Güzel bir his. Kendimi salt Alman olarak görmüyorum. Bir Avrupalı olarak hissediyorum. Hepimiz aynı hedefe koşuyoruz. Ortak hedeflerimiz var. Liverpool takımında çalışmak çok güzel. Ben tek başıma kazanmadım. Liverpool takımım ve taraftarının ortak galibiyeti bu" şeklinde konuştu.

"Birçok şeyi düzeltmemiz gerekiyor"

Firmino'nun performansı hakkında da konuşan Klopp, "Firmino tabii ki hayati bir oyuncu. Ama başka biri de onun yerinde oynayabilir. Hepsinin farklı ve güçlü tarafları var. Rakibimiz kendisine karşı oynanan oyuna karşı uyum yaratabilen bir takımdı. Ona göre plan yaptık. 120 dakika oynamayı da planlamıyorduk. Bu bizim için bir sorun. 3. önemli maça çıktık. Birçok şeyi düzeltmemiz gerekiyor. Bugün iyi şeyleri de ortaya koyduk. Daha iyi futbol oynayabilirdik. Kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Önemli bir başarıya imza attık" ifadelerini kullandı.

"Penaltı kararından memnun değilim"

Hakemlerin performansını beğendiğini söyleyen Alman çalıştırıcı, "Onların koştuğu gibi koşsak rahat kazanırdık. Penaltı kararında mutlu değilim. Hakeme de söyledim. İşleri zordu, baskı da vardı. İşlerini yapmaları zordu. Güzel bir performans sergilediler. Ancak ofsaydın çok uzun sürmesi, o bayrağın geç kalkması insanı etkiliyor. Endişeleniyorsunuz, kızıyorsunuz bayrak kalmadan. 2-3 pozisyonda bayrak gecikmeli kalktı. Bu sorunun düzeltilmesi lazım" dedi.

"Bu ivme ile devam etmeliyiz"

Takıma bir kupa daha kazandırdığı için mutlu olduğunu belirten Klopp, "Bir başka kupa daha getirdiğimiz için mutluyuz. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Kazanmadığınız bir şeyi kazanmak başkaymış. İyi bir deneyim oldu benim için. Taraftarlarımız için bunu yaptık. 3 aydır bunun üzerindeyiz. Bu ivme ile devam etmeliyiz" dedi. Klopp, bir gazetecinin İran'da kendisine büyük hayranlık duyulduğu hakkında ne düşündüğü sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu tatil yapma seçeneklerimiz aza indirgiyor. İki İranlı oyuncuyla oynadım Mainz'da. İranlı oyuncular konusunda deneyimliyim. Böyle bir finalden sonra İran'da insanların bizi izlemesi mutluluk ve gurur veriyor. Önemli olan kulübün başarılı olması."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber