Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.Muş Valiliği koordinesinde Kent Meydanı’nda düzenlenen programda, 15 Temmuz konulu resim sergisi gezildi. S...
Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Muş Valiliği koordinesinde Kent Meydanı’nda düzenlenen programda, 15 Temmuz konulu resim sergisi gezildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması dev ekrana yansıtılarak vatandaşlara izletildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, tek yürek oldu.
Programda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, 15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti tarihine altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu vurguladı. Aziz milletin o gece vatan, bayrak ve demokrasi uğruna cansiperane bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Vali Çakır, "15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin birliğine, demokrasimize ve devletimizin bekasına kasteden hain FETÖ’cü darbe girişimi, yalnızca bir kalkışma değil, ülkemizi parçalama teşebbüsüydü. Ancak milletimiz; tankların, silahların karşısına vatan sevgisiyle çıktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımız, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı kararlılıkla direndi" dedi.
Muş halkının da o gece demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürdüğünü ifade eden Vali Çakır, "Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Muşlular bayrağına, devletine ve demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz’un kutlu direnişine onurlu bir imza attı" ifadelerini kullandı.
Vali Çakır konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "15 Temmuz; tıpkı Malazgirt, Çanakkale ve İstiklal Harbi gibi bir dönüm noktasıdır. O gece 251 vatandaşımız şehit oldu, binlercesi gazi oldu. Ancak milletimiz sabahında tarih yazdı, karanlık senaryoları boşa çıkardı. Bu ruhu diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Millet olarak birliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir güç bize zarar veremez. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."
Etkinlik kapsamında düzenlenen Sancak Koşusu’nda dereceye giren sporculara ödülleri verilirken, Türk Kızılayı tarafından alandaki vatandaşlara çorba ve çay ikram edildi. Programda şiir okumalar, Muş Divanı Ekibi’nin türküleri ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yer aldı.
Gece saat 00.13’te kentteki tüm camilerde okunan salâ ile program sona erdi.
Programa, Vali Çakır’ın Eşi Bahar Çakır, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, , Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Vali Yardımcıları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
06Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük