Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Temmuz 2014 - 19:18 Yorum: 0

Kaçak avlandıkları iddiası

Sivas'ın Ulaş ilçesinde, kaçak olarak dağ keçisi avladıkları belirlenen 3 kişiye 5 bin 600'er Türk Lirası ceza verildi

Kaçak avlandıkları iddiası

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, koruma altında olan dağ keçisi avlarken yakalanan 3 kişiye, 5 bin 600'er Türk Lirası ceza verildi.

İlçeye bağlı Örenlice köyünün üst kısmında yer alan, Tecer Dağı'nın zirvesindeki Eşek Yolağı mevkisinde yasak olarak dağ keçisi avladığı tespit edilen M.K. ve A.A. da yakalandı.

Dün yakalanan M.K. ve diğer iki şüpheliye, 5 bin 600'er Türk Lirası ceza uygulandı. Avda kullanılan silahlara, malzemelere ve avlanan bir yaban keçisine el konuldu. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak avlanmayı önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yaban keçisinin avlanmasının yasak olduğunu ve koruma altında bulunduğunu dile getiren Şahinbay, vatandaşların kaçak avlanmalara karşı duyarlı olmalarını, bu tip durumları jandarmaya ve müdürlüklerine bildirmelerini istedi.

Şahinbay, Ulaş Jandarma Komutanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber