Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

"Kadına Değil Şiddete El Kaldıralım"

Kayseri Valisi Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ve milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, "kadına şiddete hayır" demek için boyadıkları ellerini tabloya bastı

'Kadına Değil Şiddete El Kaldıralım'

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından "Kadına Değil Şiddete El Kaldıralım" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Salonunda açılışı yapılan sergiye eşleriyle katılan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, ellerini boyayarak "Kadına Değil Şiddete El Kaldır" sloganıyla hazırlanan tabloya el bastı.

Protokol üyelerinin el izlerinin olduğu tablo, sergiyi gezen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak kadınlara yönelik önemli faaliyetlerin içinde olduklarını söyledi.

Yılda 8 bin kadına mesleki eğitim ve beceri kursu verdiklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"KAYMEK'te yıl içerisinde düzenlenen seminer ve konferanslarla aile ve kadına yönelik eğitimler veriyoruz. Perşembe günü de 'Ailede Sadakat' konulu seminerimiz var. 'Huzur Çınarı' projesi kapsamında Aile Akademisi programlarıyla evli çiftlere öfke kontrolü, eşlerin birbirine karşı sorumlulukları, aile içi iletişim gibi konularda eğitimler veriyoruz. Ayrıca KAYMEK bünyesinde istihdam edilen uzman sosyolog ve psikologlar eşliğinde hanımlara yönelik apartman toplantıları düzenliyor ve ev ortamında eğitimler veriyoruz. Yine KAYMEK bünyesinde kendi iş yerini açmak isteyen girişimci bayanlara KOSGEB destekli sertifika veriyoruz. Projesi kabul edilen ve KOSGEB desteği ile iş yeri sahibi olan kursiyerlerimiz evine ekonomik katkı sağlıyorlar. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde 'Kadın Gelişim Merkezleri' açıyoruz."

Konuşmanın ardından kadına şiddeti anlatan 31 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber