Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Kadına şiddete "vosvos"larla protesto

Antalya'da kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı 35 klasik "Volkswagen Beetle" ile şehir turu düzenlendi

Kadına şiddete 'vosvos'larla protesto

ANKARA (AA) - Antalya Vosvos Severler Kulübü (VosTalya'07) üyeleri, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak, kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı 35 klasik "vosvos" otomobille şehir turu yaptı. 

Kepez İlçesi'nde bir alışveriş mağazasının önünde toplanan grup, buraya gelen kadınlara karanfil dağıttı. Grup üyeleri ayrıca otomobillere "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" yazılı afişler astı.

VosTalya'07 Kulübü Başkanı Mehmet Çor, yaptığı açıklamada, başta Özgecan Aslan cinayeti olmak üzere kadınlara yönelik cinayet ve şiddete tepki amacıyla "vosvos" turunu düzenlediklerini söyledi.

Çor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için etkinliği bugün yaptıklarını belirterek, "Son aylarda kadına şiddet arttı. Amacımız kadına şiddet konusuna dikkat çekmek. Biz her zaman bu tür projelerin destekçisiyiz. Önemli olan bu konuya önem verip bu işi kınadığımızı göstermek. Elbirliğiyle kadına şiddete karşı tek ses olmak" dedi.

Daha sonra "vosvos"larla hareket eden grup, Dumlupınar Bulvar, Konyaaltı Sahili, Liman'dan, konvoy halinde Konyaaltı Varyant'a geldi. Grup, burada kent turunu tamamladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber