Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 01 Nisan 2015 - 14:10 Yorum: 0

Kadınlara “Üreme Sağlığı” Anlatıldı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda kadınlara yönelik “Üreme Sağlığı” konulu bir konferans düzenlendi.

Kadınlara “Üreme Sağlığı” Anlatıldı

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya sunumlarını yapmak üzere Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Hemşire Nida Alkan ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Hemşire Nida Alkan,  kadının doğası gereği yaşamın başından sonuna kadar farklı evreler geçirdiğini, bu evrelerde kadının hormonal, bedensel ve ruhsal değişikliklere göre birbirinden farklı özellikler taşıyan çeşitli dönemlere ayrıldığını söyledi. Kadın çağlarını; çocukluk çağı, ergenlik çağı, üreme çağı ve menopoz çağı olduğunu söyleyen Alkan, bir çağdan diğerine geçişin kimde hangi yaşta olacağına dair belirleyen bazı faktörlerin olduğunu söyledi.

Alkan, kadın çağlarının evrelerini ve bu dönemlerde yaşanan değişiklikleri anlatarak, bu dönemlerde kadınların neler yapmaları gerektiğine dair bilgi verdi. Her dönemde farklı sağlık sorunları ile karşılaşılabileceğini vurgulayan Alkan, “ Her kadın bir bireydir ve kendi sağlığı hususunda karar vermelidir “dedi.

Kadınlarda sağlıklı beslenme konusu üzerine de konuşan Nida Alkan yeterli ve dengeli beslenme için; çeşitli besinler tüketilmesi, özellikle kahvaltı yapılması, ayaküstü atıştırmalıklar ve fast food yemek tercihlerinden kaçınılması, mevsiminde doğal ve taze besinler tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Programın sonunda kadın meclisi üyeleri Hemşire Nida Alkan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber