Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Temmuz 2014 - 14:13 Yorum: 0

Kadir Gecesi'ne doğru

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı

Kadir Gecesi'ne doğru

MARDİN (AA) - Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı

Coşkun, mesajında, mübarek Kadir Gecesi'nin, bin aydan, daha hayırlı bir gece olduğunu bu gecede yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kainatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiğini belirtti.

 Değeri Kur’an’a dayanan Kadir Gecesi'nin kadir ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, mesajında şu ifadlere yer verdi:

" Kadir Gecesi, Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Gelişiyle birlikte oluşturduğu mana iklimiyle gönül dünyamızı mamur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kur’an’ın indiği her gönül, Kur’an’ın rehberlik ettiği her hayat, Kadir gecesi kadar değerlidir. Zamanın değeri, o zamanda meydana gelen olaylardan ve o zamanın yüklediği değerlerdendir. İnsan da şayet gerçek manada Rabbine kul, Resulüne ümmet olabiliyorsa, insanların duasını alıp geride hayırlı işler bırakabiliyor, yaratılış gayesine uygun güzel bir insan olabiliyorsa, Allah katında Kadir gecesinden daha değerlidir. Bu itibarla, Kur’an’ın insanlık âlemine inmesinden öte, onun gönül dünyamıza inmesi ve davranışlarımıza yansıması önemlidir. Rabbimizden, Kadir Gecesinin, bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesinin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber