Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 02 Ekim 2014 - 11:03 Yorum: 0

Kamuda araç kiralamaya yeni düzenleme

Kamuda "yakıt dahil" araç kiralamaya son verildi. Taşıtlar, artık yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz kiralanabilecek.

Kamuda araç kiralamaya yeni düzenleme

Hizmet alımı şekli ile taşıt edinilmesine ait temel ve usullerde değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre, Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller'in 6. maddesinde yer alan, 'Taşıtlar şoförlü yada şoförsüz, yakıt dahil yada hariç, azda olsa şoförlü yada şoförsüz veyahut azda olsa yakıt dahil yada dış şekilde edinilebilecektir' şeklindeki düzenlemede değişiklik yapıldı. Buna göre, kamuda 'yakıt dahil' vasıta kiralama kaldırıldı. Taşıtlar, bundan sonra yakıt hariç, şoförlü yada şoförsüz kiralanabilecek.

Kasko değerinin yüzde 2'sini aşamayacak

Değişiklikle umumi İdare kapsamındaki halk idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermayelerin (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TBMM Genel Sekreterliği hariç) hizmetleri için gereksinim duyulan binek, station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pikap tipi taşıtların hizmet alımı yöntemiyle ediniminde, şoför giderleri dış yapılan taşıt kiralamalarında maaş kiralama bedeli (KDV hariç, her çeşitli bakım-onarım, sigorta ve bunun gibi gidiyorlar dahil), taşıtın Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği nedeni ile yayımlanan ve tüketim talimatının verildiği senenin ocak ayı itibarı ile uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer saha kasko sigortası değerinin yüzde 2'sini aşmayacak.

Şoför giderleri dahil yapılan taşıt kiralamalarında maaş kiralama bedeli, söz konusu orana kıyasla saptama edilecek tutara yürürlükteki brüt asgari ücretin yüzde 50 artırımlı tutarının ilave edilmesi şekli ile hesaplanacak tutarı aşmayacak.

Yüzde 2'lik oranı idareler ve taşıt cinsleri itibarı ile yüzde 20'ye kadar artırmaya ve eksiltmeye Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

Binek, station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pikap tipi taşıtlar haricindeki taşıtlar ile bir takım makam ve hizmetler için edinilecek taşıtların temininde satın alma yöntemi tercih edilecek.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte sözleşmesi süren taşıt kiralamaları, sözleşme süreleri bitimine kadar var sözleşme hükümlerine kıyasla yürütülecek.

Düzenleme, bugünden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

ETİKETLER: Kamu , yakıt dahil , Taşıt , kira
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber