Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Karabük'teki heyelan

AK Parti Karabük Milletvekili Kahveci:

Karabük'teki heyelan

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, toprak kayması nedeniyle hasar gören ve boşaltılan 14 eve ilişkin, "Mağdur olan ailelere kira yardımı yapılıyor. Kalıcı bir çözüm için ise yetkililerle görüşme yapacağım" dedi.

Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toprak kayması yaşanan Kurtuluş Mahallesi'nde incelemelerde bulunduğunu, olayda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Devletin hiçbir zaman vatandaşını mağdur etmeyeceğini belirten Kahveci, "Geçtiğimiz günlerde mahallemizde toprak kayması oldu. Bir sokak boşaltıldı. Burada 20 aile mağdur oldu. Mağdur olan ailelere kira yardımı yapılıyor. Kalıcı bir çözüm için ise yetkililerle görüşme yapacağım. Ya kentsel dönüşüm ya da afet evleri konusunda yardımcı olmak için" diye konuştu.

 Karabük Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Gazanfer Erbay ise bölgeye giriş çıkışların kapatıldığını, evlerin mühürlendiğini ve nedenleriyle hasar tespit açısından detaylı incelemelerin yapıldığını kaydetti.

Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak'ta 5 gün önce toprak kayması yaşanmış, bölgeye gelen polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hasar gördüğü belirtilen 14 evin boşaltılmasını sağlamıştı. Ekipler, bölgeye girişi kapatmıştı

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber