Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Ocak 2020 - 10:58 Yorum: 0

Karakulak Köyceğiz’de kameralara takıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, doğaya yerleştirdiği foto kapanlar sayesinde yaban hayatını izlemeye...

Karakulak Köyceğiz’de kameralara takıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, doğaya yerleştirdiği foto kapanlar sayesinde yaban hayatını izlemeye devam ediyor. Bu kez çoğu kişinin belgesellerde gördüğü karakulak Köyceğiz'de kameralara takıldı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde doğaya yerleştirilen foto kapana bu kez Türkiye'de nesli tehdit altında olan karakulak (caracal caracal) takıldı. Foto kapana hem gece hem de gündüz görüntüsü takılan karakulak, daha sonra ise envanter ve av koruma- kontrol faaliyetleri esnasında DKMP görevlilerin objektifine takıldı. Elde edilen görüntüler nesli tehdit altında olan bu türün Türkiye'deki varlığının görülmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber