Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Kars'ta "hijyen ve gıda güvenliği" eğitimi

KARS (AA) - Kars'ta peynir üreticilerine "hijyen ve gıda güvenliği" eğitimi verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Metro Toptancı Market tarafından, bölgenin en önemli...

Kars'ta 'hijyen ve gıda güvenliği' eğitimi

KARS (AA) - Kars'ta peynir üreticilerine "hijyen ve gıda güvenliği" eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Metro Toptancı Market tarafından, bölgenin en önemli yerel ürünlerinden biri olan Kars kaşar peynirini imal eden üreticiler, temel hijyen kuralları, iyi üretim teknikleri ve gıda güvenliği uygulamaları hakkında bilgilendirildi.

Metro Toptancı Market Gıda ve Gıda Dışı Satın Alma Direktörü Thomas Rudelt, yaptığı konuşmada, onlarca medeniyetin yüzyıllar boyunca yaşadığı bu topraklarda, başka hiçbir yerde olmayan zenginlikteki mutfak kültürüne olan hayranlığını dile getirdi.

Vali Günay Özdemir ise Kars'ın artık dünya markası olma yolunda adımlar atması gerektiğini belirterek, kentin komşu illerle yarışmaktan ziyade kendisine güvenerek, bir dünya markası olması gerektiğini söyledi.

Kars'ın kültürel, ekonomik ve yerel anlamda birçok değerinin olduğunun altını çizen Özdemir, "Bu değerlerle dünya markası olma yolunda da Kars ilerliyor. Coğrafi işaretleme sistemiyle tescillendiğimiz zaman, dünyada söz sahibi ve marka olabileceğimiz ürünlerimiz var" dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da önemli bir kentin hayvancılık bölgesinde olması ve ekonominin büyük ölçüde hayvancılığa dayanmasının, hayvansal ürünlerin ekonomik şekilde değerlendirilmesini önemli kıldığını söyledi.

 Kars'ın kalkınmasında, küçük ve orta ölçekli mandıraların önemli yerinin olduğunu ifade eden Karaçanta, ''Sayıları çok az olan modern süt sanayileri hariç tutulursa bölgede kaşar peyniri üretiminin büyük bir bölümü mandıra olarak adlandırılan ve mevsimlik olarak çalışan küçük işletmelerde gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber