Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Kars'ta ''Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi''

KARS (AA) - Valilik öncülüğünde başlatılan ''Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi'' ile Kars'ta 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu...

Kars'ta ''Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi''

KARS (AA) - Valilik öncülüğünde başlatılan ''Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi'' ile Kars'ta 110 bin çocuğa, bu çocukların anne babalarına ve onlarla devamlı iletişim halinde olan kamu personeline eğitim veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı gönüllü katılım gösteren 30 personele verilecek ''İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Formatör Eğitimi'' Kars Öğretmen Evi'nde başladı.

Projenin açılışına Kars Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun katıldı.

Programda konuşan Özdemir, bu projenin temelinde öğretmenlerin olduğunu söyledi.

Özdemir, "Toplumun eğitilmesi, yönlendirilmesi, geleceğin planlanmasında, problemlerin çözümünde aslında öğretmen arkadaşlarımız ilk etapta temeli oluşturan görevliler. Projemizde de aslında öğretmen arkadaşlarımız bu işin temelini oluşturuyor. Daha sonra ilçelerde kaymakamların başkanlığında komisyonlar kurulacak. Bu projenin yürütülmesinde öğretmenler problemleri tespit edecek ve bu problemler tespit edildikten sonra kendilerini ilgilendiren konuları çözecekler" diye konuştu.

Başka kurumları ilgilendiren sorun ve problemlerin ilgili kurumlara iletileceğine dikkati çeken Özdemir, ilgili kurumların koordinasyonunu kaymakamların sağlayacağını belirtti.

Özdemir, "Kaymakamların çözemediği problemler bize gelecek. İlde başkanlığımda oluşturulacak olan komisyonla bu problemlerin çözümü, ihtiyaçların giderilmesi yoluna gidilecek. Eğer bizim valilik olarak, il olarak çözemediğimiz problem olursa ilgili bakanlıklarla devreye girilecek. İlgili bakanlıklarla mevzuat anlamında kaynak anlamında veya farklı alanlarda ne tür ihtiyaçlar varsa o ihtiyaçların giderilmesi sağlanacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından projenin başlangıç faaliyeti olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Formatör Eğitimi'ne geçildi.

Eğitimine Vali Özdemir ile Milli Eğitim Müdürü Altun'da katıldı.

5 gün sürecek olan eğitime katılım gösteren personellere yönelik kapasite geliştirme ve bilinçlendirme eğitimleri ile çocuklara hizmet sunan tüm kamu personelinin farkındalık düzeylerinin artırılması için ilk adım atılmış olacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber