Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:30 Polisten kaçan ehliyetsiz alkollü sürücünün yakınları gazetecilere saldırdı05:29 Kuşadası’nda alkollü sürücünün çarptığı yaya hayatını kaybetti... Feci kaza...05:12 Gaziantep’te 8 kilogram altın gasp eden şahıslar polise ateşle karşılık ver...03:33 Adalet Bakanı Tunç: "26 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında çıkan orman ya...02:39 Başakşehir’de fabrikada çıkan yangın büyümeden söndürüldü02:36 Karabük’teki orman yangınında 60 saat geride kaldı02:35 İzmir’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü01:33 Alkollü çevirmeye girdi, ehliyeti gidince depremleri daha önceden bildiğini...01:32 Kazı sırasında doğal gaz borusu delindi, mahalleyi gaz kokusu sardı01:08 İskenderun’da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama01:08 Antakya’da konteyner yangını01:06 İngiltere’de 221 parlamenter, Başbakan Starmer’a Filistin’in tanınmasını ta...01:03 AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Türkiye 21. yüzyılda, diplomasisinin mer...00:54 Akşam termometre 35’i gösterdi Aydınlılar serinlemek için meydana akın etti00:54 Akşam termometre 35’i gösterdi Aydınlılar serinlemek için meydana akın etti00:49 Savaştepe Karaçam’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı00:49 Savaştepe Karaçam’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı00:48 İngiltere Başbakanı Starmer: "Çocuklara ve bebeklere yardım ulaştırılmasını...00:48 İngiltere Başbakanı Starmer: "Çocuklara ve bebeklere yardım ulaştırılmasını...00:42 Bakan Yumaklı: "Antalya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı"
Sağlık 16 Mayıs 2024 - 20:03 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:03 Yorum: 0

Doğal ürünlerde patlama yaşanıyor, en çok o ürünler tercih edildi

DÜZCE (İHA) – Koronavirüs salgını ile birlikte doğal ürünlere olan talepte adeta patlama yaşandı.

Doğal ürünlerde patlama yaşanıyor, en çok o ürünler tercih edildi

DÜZCE (İHA) – Koronavirüs salgını ile birlikte doğal ürünlere olan talepte adeta patlama yaşandı. Salgının azalsa bile, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların doğal ürünlere olan ilgisi azalmadı. Salgın dönemi ve sonrasında ise en çok arı ürünleri tercih edildi.

Koronavirüs salgını ile beraber doğal ürünlere artan talep, sektörde adeta patlamanın yaşanmasına sebep oldu. Pandeminin azalması ile birlikte doğal ürünlere olan ilgi ise azalmadı. Düzce Üniversitesi tarafından Arı Mucizesi markasıyla dünyaya pazarlanan propolis ile bal, propolis içeren zeytinyağlı kudret narı en çok tercih edilen ürünler oldu.

"Ülkemizde hızla yaygınlaşıyor"

Pandeminin bittiğini, doğal ürünlere ilginin ise bitmediğini hatırlatan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Arı Mucizesi Akademisi üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, "Doğal ürünlere olan ilgi bitmeyecekte. Çünkü insanlığın varoluşundan beri doğal ürünler hayatımızda. Modern bilimin gelişmesi ile birlikte doğal ürünler, hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın liderliğinde bu tür çalışmalar ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. Bu güzel ve sevindirici bir haber. Yapılan bilimsel çalışmalar, bu tür ürünlerde standardize ve kaliteli ürünlerin gelişmesine, yeni tür ürünlerin gelişmesine ön ayak oluyor. Bu ülkemiz açısından sevinilecek bir durum. Bu topraklar çok bereketli. Toprağın üzerine baktığımızda bize çok mesaj veriyor. Kekik, adaçayı gibi doğal ürünlerde, bunların üretiminde dünyada lideriyiz. Pandemi doğal ürünlerin kullanımını arttırdı. Bağışıklık güçlendirici olması hasebi ile artış oldu. Doğal ürünlerin insanlığa yardım noktası, bağışıklık sistemini harekete geçirmek. Bu konuda insanlara destek olmak" ifadelerini kullandı.

"Bal üretiminde ilk 5 içerisindeyiz ama propolis üretiminde geri sıralardayız"

Türkiye'nin bal üretiminde dünyada ilk 5 içerisinde yer aldığını, fakat propolis üretiminde geri sıralarda bulunduğunu belirten Uğraş, "Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, bu konuda kaliteli ve standardize ürünlerin kullanılması. Diğer hususta, mümkün olduğunca doktor önerisiyle kullanılmalı. Bir sağlık çalışanının önerisi ile kullanmaları gerekiyor. Çünkü düzensiz kullanım, aşırı kullanım, yanlış kullanım doğal ürünlerden elde edilecek faydayı tersine çevirebilir. Sağlık konusunda bu hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Bal üretiminde ilk 5 içerisindeyiz ama propolis üretiminde geri sıralardayız. Oysa ki propolis çok önemli antimikrobiyal bir ajan. Bağışıklık güçlendirici olduğuna daire yaptığımız araştırmalarda da bunun gerçek olduğuna dair bir çok literatür mevcut. Bu konu artık su götürmez bir gerçek. "Propolis her derde devadır" dememek lazım. Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında, hangi amaç için uygun ise ona uygun standardize ürünü kullanmak gerekiyor. Propolisin ışığında, aslında doğal ürünler günümüz dünyasında, çok daha büyük önem kazanacak. Sentetik katkılar, plastik katkılar, plastik ambalajlar, kanserojen etkisi sebebi ile çok fazla dikkat çekiyor. Günlük hayatta kullandığımız ürünlerde mikroplastik kalıntıları, sentetik koruyucuların kullanılması ile beraber gelen hastalıklar, doğal ürünlere ilgiyi biraz daha arttırdı. Olması gereken de buydu. Bağışıklık güçlendirmenin yanında propolis, kekik, ada çayı gibi, bunlardan elde edilen yağlar ile eksratların antimikrobiyal özellikleri sebebi ile, doğal koruyuculuk göstermesi son derece doğal. Gelecekte bu tür ürünlerin gıdalara koruyucu olarak katılmasında sentetik koruyuculara olan ihtiyacın daha da azalacağı inancındayım" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber