Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

Kastamonu'daki bir sunta fabrikasında çalışan 213 işçinin başlattığı grev, 39 gündür devam ediyor

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'daki bir sunta fabrikasında çalışan işçilerin, özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattığı grev 39 gündür sürüyor.

Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) Kastamonu Şube Başkanı Kadir Çölmekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grevde olan işçilerin çok mağdur olduğunu belirtti.

Fabrika önünde kurdukları karavanda işçilerin nöbet tuttuğunu anımsatan Çölmekçi, işçilerin soğuk havada ekmek mücadelesi vermeye çalıştığını vurguladı.

Çölmekçi, sendikanın, işçilere gereken desteği verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Zor durumdayız, karşı taraftan hiçbir adım yok. Oralardan da bir ses gelmeyince bize de söyleyecek bir şey düşmüyor. Sivil toplum örgütlerine diyorlar ki, 'Adım onlardan gelsin'. Adım atalım, ama neye göre atalım? Onlara, bir sözleşme taslağı verdik. Bunun üzerine hiçbir şey konuşmuyorlar. Ne diyelim, ne yapalım biz? Sözleşme taslağı üzerinde konuşacaklar ki başkanlar ona göre pazarlık yapacaklar. İlla, dediğimizin aynısı olsun demedik."

Bazı kesimlerin yalan beyanda bulunarak sivil toplum örgütlerinin kafasını karıştırdığını öne süren Çölmekçi, kasıtlı olarak işçilerin 2 bin-3 bin 500 lira maaş aldığı söylentilerinin çıkarıldığını savundu.

İşçilerin maaşlarının düşük olduğunu bildiren Çölmekçi, "Böyle bir şey söz konusu değil. Bırakın 3 bin 500'ü, 2 bin lira alan arkadaşımız yok. 25 yıllık adamlar, bin 200-bin 300 lira ancak ücret alabiliyor. Çevreyi yanıltmanın da bir anlamı yok. Kendilerini temize çıkartmak için olayın bizden kaynaklandığı imajını veriyorlar" dedi.

Çölmekçi, kendilerinin her zaman anlaşmadan yana olduğunu vurgulayarak, fabrikanın çalışmasını istediklerini aktardı.

Bir an önce işçilerin mağduriyetini giderecek bir ücretle anlaşmaya varılmasını beklediklerini kaydeden Çölmekçi, "İnsan gibi yaşayacak imkanlar istiyoruz. Sendikamız ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, manevi desteklerinin yanında işçilerimize maddi destek de yapmıştı. Kendilerine tekrar çok teşekkürlerimi iletiyorum, bu zor günümüzde yanımızda oldukları için" değerlendirmesinde bulundu.

Çölmekçi, bu mücadelenin herhangi ideolojik tarafı bulunmadığını, tamamen adil ücret talebiyle yapıldığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber