Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 13:53 Yorum: 0

"Kayısıda Farklı Renkler Yeni Çeşitler" konferansı

MALATYA (AA) - Malatya'da, "Kayısıda Farklı Renkler Yeni Çeşitler" konulu konferansı düzenlendi. İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof....

'Kayısıda Farklı Renkler Yeni Çeşitler' konferansı

MALATYA (AA) - Malatya'da, "Kayısıda Farklı Renkler Yeni Çeşitler" konulu konferansı düzenlendi. 

İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonundaki programda yaptığı konuşmada, ülkenin biyoçeşitlilik ve ekolojik zenginlik bakımından çok önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti. 

Asma, üç kıtanın kesişme noktasında yer alan Türkiye'nin, sahip olduğu bu potansiyele bağlı olarak çok sayıdaki tarımsal üründe dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını vurguladı. 

Dünyada kayıtlı yaklaşık 2 bin 500 kayısı çeşidi veya tipi bulunduğuna dikkati çeken Asma, çoğunlukla da meyvesi  için yetiştirildiğini anlattı. 

 Kayısının tarihçesi hakkında bilgiler veren Asma, Anadolu’da yetiştirilen kadim meyve türleri arasında yer aldığını kaydetti.

İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezinde 2001 yılından beri devam eden Çok Amaçlı Kayısı Islah Projesi'ne de değinen Asma, "Proje kapsamında 260 bin çiçekte suni tozlama yapılmış ve yaklaşık 20 bin melez kayısı bitkisi elde edilmiştir. Bugüne kadar yaklaşık 400 bin lira harcanan projede geriye melezleme yöntemiyle elde edilmiş yaklaşık 3 bin bitkinin değerlendirmesi devam etmekte olup çalışmaların 2018 yılında tamamlanması planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber