Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Nisan 2014 - 12:23 Yorum: 0

KBÜ'de "Helal ve Sağlıklı Gıda Paneli"

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ)  Sosyal Gelişim Zirvesi kapsamında  "Helal ve Sağlıklı Gıda Paneli" düzenlendi.Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki panelin...

KBÜ'de 'Helal ve Sağlıklı Gıda Paneli'

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ)  Sosyal Gelişim Zirvesi kapsamında  "Helal ve Sağlıklı Gıda Paneli" düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki panelin açılış konuşmasını yapan KBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer,  zirve kapsamında sekiz etkinlikten birincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yücer, herkesin yediğine içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Namazlarımızın ve oruçlarımızın kabul olması için yediklerimize önem vermeliyiz. Haramlarla beslenen vücut çalıntı mallarla yapılan binaya benzer. Yediklerimizin  karakterimiz oluşmasında da katkısı vardır. Yediklerimiz karakterlerimizi, ruhu yapımızı, manevi yapımızı oluşturur. Sağlıklı yaşam da hijyenik ürünlerinde önemi büyük. Ürünlerin etiketleri kontrol edilmeli. İçinde neler var yok bilinmeli."

Panelde, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akbulut katılımcılara bilgiler aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber