Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Kültür 23 Şubat 2017 - 16:28 Yorum: 0

Kıbrıs’ın geleceği için uzmanlar GAÜ’de bir araya geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Kıbrıs'ta Kentleşme Politikaları" paneli düzenlendi.

Kıbrıs’ın geleceği için uzmanlar GAÜ’de bir araya geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Kıbrıs'ta Kentleşme Politikaları" paneli düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Öğretim üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri ve Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri'nin daveti üzerine gerçekleştirilen panelde, ülkesel fiziki plan, fasıl 96, Lefkoşa Master planı, Girne Emirnamesi ve imar planı süreci gibi çeşitli konular üzerine sunumlar yapıldı.

"Kıbrıs'ta Kentleşme Politikaları" paneli hakkında açıklama yapan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, Kıbrıs'ta kentleşme politikaları paneli çerçevesinde gerçekleşen 5 oturumda mevcut yasalar, uygulamalar, plan ve projeler ve gelecek için gelişim vizyonları hakkında görüşlerin paylaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk oturumda Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ve Mimar Ali Yapıcıoğlu daha sürdürülebilir kentleşme politikalarının gelişmesi için gerekli stratejiler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Toplumsal, kültürel, çevresel, ekonomik ve ekolojik bir çok faktörün birlikte ve bütüncül ele alınmasının gerekliliğine dikkat çeken konuşmacılar sürdürülebilir uygulama örnekleri üzerinden kıbrıs iklimi ve kültürüne de uygun önerilerini katılımcılara aktardı.

İkinci oturumda, Kıbrıs kentleşme yasaları hakkında Yrd. Doç. Dr. Pınar Uluçay Avrupa Birliği yasal mevzuatı ve kuralları çerçevesinde KKTC'de olan mevzuatı kıyaslayarak, gelecek için mevzuat bakımından yapılması gerekenler konusunda önerilerini sundu.

Üçüncü oturumda, Lefkoşa master planı ele alınırken, Lefkoşa Türk Belediyesinden Lefkoşa master plan takımı lideri Ali Güralp ve Prof Dr. Naciye Doratlı, dünyada önemli bir örnek olan, iki toplumlu şehrin geliştirilmiş ve 3. varyasyonu hazırlanmakta olan Lefkoşa master planının hazırlanma süreci ve içeriği ile ilgili bilgi paylaştılar.

Dördüncü oturumda, Doç. Dr. Cemil Atakara, Girne'deki kentleşme etkileri üzerine yaptıkları detaylı anket, analizler ve sonuçlarını paylaşırken, daha yeşil bir Girne için önerilerini sundu.

Beşinci ve son oturumda şehir plancıları odası başkanı Merter Refikoğlu ve Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Hassina Nafa panelin sonuç değerlendirmesini yaparken mevzuattan planlama ve politikalar belirleme ve uygulamalara kentlerle ilgili yaşamın en ön planda tutulması gereken stratejiler hakkında düşüncelerini paylaştı."

Planlama Dairesi Başkanı Türkmen Yiğitcan ise yaptığı açıklamada, 1989 yılında da 2 yıl içerisinde ülkesel fizik planı yapılmasının ön görüldüğünü, fakat 2015 yılında ancak ülkesel fizik planı ilan edebildiklerini söyledi. Yiğitcan, "Ülkesel fizik planı demek büyük resimdir. Büyük resme odaklanabilmeniz için ise altını diğer alt planlarla ve kent planlarıyla bir şekilde tamamlamanız lazım. Şuanda yapmaya çalıştığımız budur. Bu alttaki eksik parçaları tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak şu anki daire yapısıyla bunu benim personelle daire bütçesiyle yapmam mümkün değil. Biz bunu belediyelere, sivil toplum örgütlerine, Mimarlar ve Mühendisler Odasına ve üniversitelerin de iş birliğine yayarak erken zamanda sonuçlandırmayı planlıyoruz ve bunu yeni bir deneyim olarak yapacağız. Bununla ilgilide, 2016 yılında mekânsal planlamayla ilgili bakanlar kurulu kararı da mevcuttur ve bunu bize zorunlu kılmaktadır. Üniversiteler, yerel yönetimler ve odalar birliği ile bu planlamaya erken zamanda başlamayı planlıyoruz. Bu konuda rolün büyük kısmı belediyelerindir. Bu yolda belediyeler ile birlikte yürümeliyiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber