Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Mayıs 2012 - 16:10 Yorum: 0

Kick Boks Yardımcı Antrenör Kursu devam ediyor

Malatya’da açılan Kick Boks Yardımcı Antrenör Kursu devam ediyor.

Kick Boks Yardımcı Antrenör Kursu devam ediyor

 -  ADAY YARDIMCI ANTRENÖRLERE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

    MALATYA–  Kick Boks Federasyonu tarafından Malatya’da açılan Kick Boks Yardımcı Antrenör kursu kapsamında 3’ü bayan olmak üzere 52 aday yardımcı antrenöre uygulamalı teknik bilgiler veriliyor. Kick Boks Federasyonu Kurs Yöneticisi Ahmet Fidan, Kick Boks Teknik Kurul Başkanı Nurullah Ertaş ile eğitmenler Hakan Elgin, Hasan Basri Karakuş ve Hüseyin Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen kurs kapsamında Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Antalya, Tekirdağ, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan gelen kursiyerler eğitim görüyor.

  Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ile birlikte kursu ziyaret etti. Aday yardımcı antrenörlere hitap eden Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, spor faaliyetlerinin en önemli ayaklarından birinin antrenörlük olduğunu söyledi. Eğiticilerin sportif faaliyetlerde önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Fındıklı, şunları söyledi: “3 temel ayak üzerinde spor cereyan eder. Tesis, sporcu ve antrenör bu ayakları oluşturur. Tesisi yaparsınız, sporcuyu bulursunuz ama eğitici bulamazsanız sporu gerçekleştiremezsiniz. Bu açıdan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile İl Müdürlüğü olarak tesis ve sporcu bulmak değil, aynı zamanda antrenörlerimizi de yetiştirmek durumundayız. Bunu da federasyonlarımızla iş birliği yaparak, gerçekleştiriyoruz” dedi.

  Kursiyerlere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Fındıklı, “Kick Boks Federasyonu’ndan Malatya’mızda 1. Kademe Antrenörlük Kursu’nu talep ettik. Bizi kırmadılar ve ilimizde böyle bir kurs açtılar. Bu kurs, yardımcı antrenörlük kursudur. Buradan alacağınız belge sonrasında kendinizi eğiterek, daha üst seviyelere çıkabilirsiniz. Bu uluslar arası antrenörlüğe kadar gider. Kick Boks mücadele sporudur. Ben hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

  Öte yandan kursiyerlere Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nde uygulamalı eğitimde verildi. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, uygulamalı eğitimi yerinde izleyerek, aday antrenörlerle fotoğraf çektirdi
 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber