Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin güvenlik sorunu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yurttan üniversiteye giderken can güvenliklerinin bulunmadığını öne süren bir grup kız öğrenci, basın açıklaması yaptı.Gaziantep Üniversitesi önünde pankart...

Kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin güvenlik sorunu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yurttan üniversiteye giderken can güvenliklerinin bulunmadığını öne süren bir grup kız öğrenci, basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Üniversitesi önünde pankart açarak açıklama yapan öğrenciler, Karataş Mahallesi'nde bir firma tarafından yaptırılan ve daha sonra Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne devredilen yurtta kaldıklarını, yurt binasının ıssız muhitte olması ve üniversiteden yurda servis bulunmaması sebebiyle geliş gidişlerde korku içinde olduklarını belirttiler.

Öğrencilerden Merve Yıldızhan, okuldan yurda giderken kendilerine laf atıldığını, motosikletli kişilerce önlerinin kesildiğini ve kaçırılma korkusuyla bazen okula gidemediklerini öne sürdü. Bu konudaki şikayetini daha önce yurt yöneticilerine ilettiğini ifade eden Yıldızhan, yetkililerin 3 aydır öğrencileri oyaladığını iddia etti.

Öncelikli olarak üniversiteden yurda ücretsiz servis tahsis edilmesini istediklerini anlatan Yıldızhan, "Bize hiçbir şey yapamıyorlarsa yarım saatte bir kalkan ücretsiz ring servisi tahsis etsinler. Diğer yurtlara göre buraya daha fazla para veriyoruz, yemeklerimiz de çok pahalı. Çamaşırhanemiz bile yok" dedi.

Duygu Polat ise yurt binasının çok ücra ve ıssız bir yerde bulunduğunu vurguladı. Yurdun yollarının karanlık olduğunu savunan Polat, ''Tramvaydan indikten sonra en az 10 dakika yürüyoruz. Yürüdüğümüz yol zaten karanlık. Kız yurdu olacaksa oranın ışıklandırılması, güvenlik önlemlerinin alınması gerekir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber