Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Kocaeli'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

KOCAELİ (AA) -  Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Kocaeli'nde iki gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.Kocaeli'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Vali...

Kocaeli'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

KOCAELİ (AA) -  Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Kocaeli'nde iki gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kocaeli'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Malatya'da 2011 yılında yaralanarak gazi olan polis memuru İbrahim Karabacak ve aynı yıl komando er olarak vatani görevini yaptığı sırada Hakkari'nin Çukurca ilçesinde girdiği bir çatışmada başından yaralanan Kemal Demir ile ailelerine, Devlet Övünç Madalyası ve beratlarını verdi.

Güzeloğlu, iki gazinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliği, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü adına hayatlarını hiçe sayarak kahramanca ve fedakarca ortaya koydukları üstün görev bilinciyle madalyaları hak ettiklerini  belirterek, "Bir ömür boyu, hem kendileri, hem de aileleri bitmek tükenmek bilmeyen bir övünç ve gururla taşıyacakları Devlet Övünç Madalyasını iki kahraman gazimize sayın Cumhurbaşkanımız adına tevcih etmiş bulunuyorum'' dedi.

Milletler kahramanlarıyla var olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

 "Kahramanlarıyla yaşar ve geleceğe güvenle bakar. O kahramanlar ki devleti ve milleti için en değerli emanet ve varlıkları olan canlarını hiçe sayarak bizlerin özgürlüğü, bağımsızlığı ve ilelebet hür ve payidar olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması uğruna hayatlarını ve tüm varlıklarını feda ederler. Bu fedakarlıkla şehitler ve gaziler onurlanır. İki gazimiz, milletin gönlünde ve nezdinde ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böylesi büyük bir onuru hak ettiler.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber