Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Konyaaltı Belediyesi 14 ton ambalaj atığı ile 30 ton atık yağ topladı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi, geçen yıl çeşitli noktalara konulan konteyner, kafes, kutu ve kumbaralar aracılığıyla 14 ton ambalaj atığı ve yaklaşık 30 ton atık yağ topladı.Konyaaltı...

Konyaaltı Belediyesi 14 ton ambalaj atığı ile 30 ton atık yağ topladı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi, geçen yıl çeşitli noktalara konulan konteyner, kafes, kutu ve kumbaralar aracılığıyla 14 ton ambalaj atığı ve yaklaşık 30 ton atık yağ topladı.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çeşitli noktalara 999 adet konteyner, kafes, kutu ve kumbara bırakıldı. 2014 yılında konut ve işletmelerden 14 ton ambalaj atığı ve 30 ton atık yağ toplandı. 2015 yılının ilk iki ayında da 1,8 ton atık ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çevreye ve insan sağlığına büyük zarar veren yağ ve ambalaj atıklarının büyük titizlikle toplandığını belirtti.

"Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi" kapsamında yılda ortalama 30 ton atık yağın toplandıklarını bildiren Böcek, nüfusun yoğun olduğu sitelere bırakılan çok amaçlı konteynerler ile bu rakamı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber