Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Temmuz 2014 - 14:23 Yorum: 0

Kore Savaşı şehidinin yeğenine Güney Kore'den anma programı daveti

Şehit yeğeni Kayapalı: "Yıllar sonra dayımızın kabrini ziyaret edeceğiz. Bu, aynı zamanda bir bayram ziyareti de olacak. Bu, bana onur ve gurur veriyor"

Kore Savaşı şehidinin yeğenine Güney Kore'den anma programı daveti

BALIKESİR (AA) - Kore Savaşı sırasında 1951 yılında şehit olan Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç'in, Bandırma ilçesinde yaşayan yeğeni emekli öğretmen Faruk Kayapalı (62), Güney Kore Gaziler Bakanlığınca 27 Temmuz'da Seul'de yapılacak anma programına davet edildi.

Kayapalı, 22 Nisan 1951 gecesi şehit olan dayısının, Güney Kore Gaziler Bakanlığınca Kore Savaşı'na katılanlar arasında seçilen "ayın kahramanları" arasına da geçen mayısta alındığını söyledi.

Eşiyle Seul'deki etkinliklere katılacağını belirten Kayapalı, "Yıllar sonra dayımızın kabrini ziyaret edeceğiz. Bu, aynı zamanda bir bayram ziyareti de olacak. Bu, bana onur ve gurur veriyor" dedi.

- Mehmet Günenç

Bandırma'da 1925'te doğan Günenç, 1943'te Kara Harp Okulundan, "asteğmen" rütbesiyle mezun oldu. Teğmenliğe 15 Nisan 1944'te yükselen Günenç, 30 Ağustos 1947'de ise üsteğmenliğe terfi ettirildi.

Kore'ye gönderilen Türk Tugay Komutanlığına bağlı Karışık Depo Bölüğünde takım komutanı olarak görevlendirilen Günenç, 22 Nisan 1951 gecesi Kunuri Muharebesi'nde şehit oldu.

Günenç'in ismi sonraki yıllarda Bandırma'da bir liseye verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber