Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Şubat 2018 - 12:13 Yorum: 0

Küçükçekmece’de kazanan dostluk oldu

Küçükçekmece Belediyesi'nin misafiri olarak İstanbul'da kamp yapan Makedonya 4. Futbol Ligi takımlarından Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör...

Küçükçekmece’de kazanan dostluk oldu

Küçükçekmece Belediyesi'nin misafiri olarak İstanbul'da kamp yapan Makedonya 4. Futbol Ligi takımlarından Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör Lig 10. Grup takımlarından İstanbul Trabzonspor ile Halkalı Etap Stadı'nda karşılaştı. Dostluk maçı 3-3 tamamlandı.

Makedonya 4. Futbol Ligi takımlarından Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör Lig 10. Grup takımlarından İstanbul Trabzonspor hazırlık karşılaşmasını AK Parti eski milletvekili Gülay Dalyan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Trabzonspor Kulübü Futbol AŞ Yöneticisi Veysel Taşkın, Kongre üyesi Fatih Taşkın, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği ve İstanbul Trabzonspor Kulüp Başkanı Seymen Gençtürk, Küçükçekmece AK Parti İçe Başkanı Av Mustafa Korkut, Küçükçekmece MHP İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Platformu Genel Başkanı Gökhan Aygün, Belediye Meclis üyeleri, Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Kurt ve sporseverler izledi.

Mücadele öncesi seremoniye İstanbul Trabzonspor takımı "Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz', Yukarı Banisa Trabzonspor takımı ise "Amacımız kazanmak değil, dost kalmaktır" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma 30 dakikalık iki devre halinde oynanırken bitiş düdüğü, Trabzon'un plaka kodu olan 61'de çaldı. Mücadelede, Yukarı Banisa Trabzonspor'un ve İstanbul Trabzonspor futbolcular attıkları golün ardından asker selamı verdiler.

Gönül köprüleri kuruyoruz

Müsabaka öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Makedonya'nın Gostivar şehrine bağlı Yukarı Banisa Köyü'nden Trabzonsporumuzu ağırlıyoruz. Makedonya'da da bir Trabzonsporumuz var. Makedonya ile Türkiye arasında gönül köprüleri oluşturabilecek bir takımın varlığını duyunca onları Küçükçekmece'ye davet ettik. Hem Türkiye hem de Trabzonspor sevgisinin pekişmesi için güzel bir dostluk müsabakası olacak" diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatına destek mesajı

Makedonya temsilcisi Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı Muhammed Şaban, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini ifade ederek, " Belediye Başkanımız Sayın Temel Karadeniz'e, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut'a ve organizasyonu gerçekleştiren Fatih Taşkın'a teşekkür ederim. Allah razı olsun. Osmanlı İmparatorluğu, 500 yıl önce bizi Makedonya'ya götürdü. Reisimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan isterse Afrin'e de gideriz, hazırız" diye konuştu.

Bizim bayrağımızı, dinimizi yaşıyorlar

Dostluk maçını organize eden Trabzonspor Kulübü Kongre Üyesi Fatih Taşkın ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, ortaya koyduğu politikalarla, Türklüğün Türkiye sınırları içinde olmadığını gözlemliyoruz. Bunun en basit ispatlarından biri de Yukarı Banisa Köyü. İki bine yakın Türkün yaşadığı, yüzde 90'ı Müslüman olan bir köy. Bizim bayrağımızı, dilimizi ve dinimizi yaşıyorlar. Bordo maviyi de yanlarına koydukları için kendilerine bir hassasiyetimiz oluştu. Kendilerini 1 haftadır ilçemizde misafir ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber