Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Kullanımına başlanacak çift katlı konteynerler tamamlanmak üzere

Kilis'te sığınmacı sayısının her geçen gün artması nedeniyle Öncüpınar'da mevcüt kampların içine ek olarak kurulan çift katlı konteynerler, ay sonu itibariyle AFAD tarafından tespit edilen hak sahiplerine teslim edilecek

Kullanımına başlanacak çift katlı konteynerler tamamlanmak üzere

KİLİS (AA) -  Sığınmacı sayısının her geçen gün artması nedeniyle Öncüpınar'da mevcüt kamplara ek ilave edilen çift katlı konteynerler ay sonu itibariyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından tespit edilen hak sahiplerine teslim edilecek.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin büyük bir bölümü, çadır ve konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Sığınmacı sayısının her geçen gün artması nedeniyle resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda, Öncüpınar Konteyner Kentinde de Kuveyt yardım kuruluşu IICO ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle başlatılan genişletme çalışmalarında sona gelindi. 

Merkezi Kuveyt'te bulunan yardım kuruluşu IICO Temsilcisi Rahme Alemiyye Kurumu Ortadoğu sorumlusu Bader ve beraberindeki heyet  Öncüpınar'daki çalışmaları yerinde inceleyerek kamp yönetiminden bilgi aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) standartlarında oluşturulan konteyner kente, 2 katlı 500 konteyner kurulum çalışmalarını yerinde inceleyen IICO Kurumu üyesi bir grup, daha sonra Kilis Vali Yardımcısı Ulaş Akhan'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bader, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt IICO kurumu olarak savaş mağduru insanlara yardım edebilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Mart ayı sonunda tamamlanması planlanan projenin tüm dünyaya örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Bader, şöyle konuştu:

"Şunu belirtmek istiyorum ki burada çok güzel bir çalışma ikame ettirilmekte. Gerçekten insanlığa yaraşır bir şekilde bir çalışma yürütülüyor. Projede Suriye halkının tüm ihtiyaçlarına cevap varmak adına her şey düşünülmüş. Bu projenin kontrolünü yapan İHH yetkililerine ve bölgeyi bize tahsis eden Türk Hükümeti'ne teşekkür ediyorum. Temennim buranın açılışına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve projenin fonunu sağlayan başkanımızın katılımıyla bu ayın sonunda açılışın gerçekleştirilerek Suriyeli savaş mağdurlarının hizmetine sunulması"

Bader,  uluslararası kamuoyundan, Suriyelilere yönelik yapılan hizmet ve yardımlara destek olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kilis Vali Yardımcısı Ulaş Akhan  ise Suriye'deki olayların gün geçtikçe artığını ve bu nedenle binlerce kişinin yakın ülkelere gitmek zorunda kaldığını anımsattı.

Akhan, dünyadaki bu tür insani krizlere bakıldığında yaşanan olumsuzluklara rağmen Türk Hükümeti'nin çok hızlı davrandığını ve kısa süre içerisinde gerekli önlemleri aldığını kaydetti.

Yapılan çalışmanın Türk ve Kuveyt hükümetleri için gurur kaynağı olduğunu anlatan Akhan,  IICO ve İHH işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan projenin dünyada eşi olmadığını savundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber